KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Akhisar TOBB anaokulu temeli atıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Akhisar Ticaret Borsası öncülüğünde Akhisar’a kazandırılan TOBB Anaokulu’nun temel atma törenine yapıldı.

24 Ağustos 2023 Saat: 18:04
Akhisar TOBB anaokulu temeli atıldı
Akhisar TOBB anaokulu temeli atıldı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisar TOBB anaokulu temeli atıldı

Akhisar Haberleri COM

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Akhisar Ticaret Borsası öncülüğünde Akhisar’a kazandırılan TOBB Anaokulu’nun temel atma törenine yapıldı.

Akhisar Ticaret Odası bahçesinde yapılacak olan temel atma töreni programına AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sami Karaoğlan, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Ahmet Sözcüer, CHP Akhisar İlçe Başkanı Hayriye Hacet, MHP Akhisar İlçe Başkanı Ahmet Namal, İYİ Parti Akhisar İlçe Başkanı Halil Korkmaz, Akhisar İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, Akhisar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Öznur Bambal, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, eğitmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk olarak söz alan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sami Karaoğlan yaptığı konuşmada, “Sayın Vekillerim, Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, protokolümüzün değerli katılımcıları, Oda ve Borsamızın üyeleri, kıymetli misafirlerimiz Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

TOBB ile Milli Eğitim Bakanlı arasında imzalana protokolle 154 ilçeye 154 okul projesi kapsamında ilçemize de yapılacak ana okulunun temel atma töreni için toplanmış bulunmaktayız.

TOBB Anaokulu tamamlandığında 2 katlı, yaklaşık 1500 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Okulumuz 8 derslik, 1 konferans salonu, rehberlik ve destek eğitim odaları ve diğer birimleriyle 2024-2025 eğitim öğretim yılında  inşallah hizmet vermeye başlayacak.

Ben başta TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu'na, Milli Eğitim Bakanlığımıza, Odamızın ve Borsamızın kıymetli üyelerine, İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize, bu okulun buraya kazandırılmasında emeği geçen herkese ve bugün burada bizleri yalnız bırakmayarak onurlandıran sayın vekillerimize, sayın kaymakamımıza, sayın belediye başkanımıza, siyasi partilerimizin temsilcilerine. STK başkanlarımıza ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yeni projelerin başlangıçlarında buluşmak dileğiyle, okulumuz ilçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat yaptığı konuşmada, “Bende sizi selamlamak istedim öncelikle. Sami başkanım bu konularla ilgili bilgileri verdi. Biz ticaret odası Akhisar ticaret borsası olarak gönlümüzden Akhisar’ımıza meslek lisesi geçti. Bu yapılması için çok ciddi bir enerji harcadık. Bize de düşen bu anaokulu oldu. Öncelikle inşallah yeni bir dönemde bizde meslek lisesi yapmak için elimizden gelen çalışmaları Sami başkanla birlikte sürdüreceğiz. Bu 154 ilçedeki 154 okul projesi içerisine girmiş olduk. Bu yatırımda Türkiye odalar ve borsalar birliğinin katkılarıyla yapılmıştır. Biz sadece oda ve borsa kaynaklarını harcamadığımızı belirtmek istiyorum. Türkiye odalar ve borsalar birliği destekleriyle yapılan bir okul konusudur. Bizdse inşallah keni kaynaklarımızla Akhisar’daki tüm paydaşlarla Akhisar’ın gerçek ihtiyacı olan tabii ki anaokuluna da ihtiyaç var yanlış anlaşılmasın sözümüz, bir iş dünyası olarak bizimde ihtiyacı olan meslek lisesini en kısa zamanda yatırım çalışması içerisine alıp bizde bir okul yapmakla ilgili bir proje sürdürmek istiyoruz. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, “Sayın kaymakamım, sayın grup başkan vekilim, sayın belediye başkanım, değerli protokol, kıymetli misafirler ve değerli basın mensuplarım bende sizleri saygı ve hürmetle selamlıyorum. Biraz önce ifade ettiler. 54 ilde 154 ilçede 154 tane anaokulu Türkiye odalar ve borsalar birliği ile birlikte milli eğitim bakanlığımızın imzalamış olduğu protokol ile hayata geçmiştir. İlimizde de 17 ilçemizde 7 tane ilçemize bu uygun görüldü. Manisa’da ilçelerimizden biri de Akhisar. Bugün sizlerle birlikte burada inşallah temelini atacağız. Akhisar’ımız sizlerinde bildiği gibi 17 ilçe arasında ikinci sıradadır nüfus olarak. Aynı zamanda öğrenci sayısı olarak da otuz bin iki yüz öğrencimiz var. İki bin altı yüz öğretmenimiz var. Ciddi anlamda eğitim açısından bir potansiyele sahip. Eğitim yatırımları bu anlamda ilçemize devam ediyor. Yakın bir zamanda Medar’da Şehit Ali Mercan dört ders ilkokulumuzu tamamladık. Eğitime açtık. Yine aynı şekilde Dereköy İlkokulu devam ediyor dört derslikli. Akhisar Anadolu Lisesi yirmi dört derslikli TOKİ tarafından ihalesi verildi. Yakın zamanda onunda inşallah değerlendirilmesi bittikten sonra yine aynı şekilde onunda inşaatına başlayacağız. Yatırım kurulumumuza da yine Akhisar ilçemizde beş tane okulumuz var. Bunlardan bir tanesi de Atatürk ortaokulu on altı derslikli, yine aynı şekilde Cumhuriyet mesleki ve teknik Anadolu lisesi yirmi dört derslikli, Kayhan Ergün otuz iki derslikli ve beş atölyeyle birlikte çok ciddi bir yatırım olarak inşallah Akhisar’a bunu da kazandırmış olacağız. Bunun yanında yine hayırseverimiz Doğan Dereköy tarafından babası adına Fikret Dereköy okulu ile ilgili yapım çalışmaları başladı. on altı derslikli inşa edilecek. Aynı zamanda bu projenin alan projeleri bitti. Alanımıza sunduk. İnşallah oradan da onay geldikten sonra Fikret Dereköy ilkokulunu da bir yandan başlatmış olacağız. Önümüzdeki süre içerisinde sizlerle birlikte bu az önce ifade ettiği yatırımları beraber müşaade ederiz. Ben bu anlamda ilçemize ve ilimize bu yatırımları kazandıran ve destek veren Türkiye odalar ve borsalar birliğine teşekkür etmek istiyorum. Genelde onların temsilcileri olan Akhisar ticaret borsasına, Akhisar ticaret odasına da şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Tekrar buraya geldiğiniz ve teşvik ettiğiniz için bu temel törenine teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise telgraf mesajında, “Türkiye odalar ve borsalar birliği, Akhisar ticaret ve sanayi odası, Akhisar ticaret borsası ve milli eğitim bakanlığının katkılarıyla inşa edilecek olan anaokulunun temel atma törenine çalışmalarımdan dolayı katılamıyorum. İnşa edilecek olan anaokulun Akhisarımıza ve Akhisarlılara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Katkı sunan tüm kurul ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, “Biraz yavaş hareket ediyorum kusura bakmayın. Ciddi bir trafik kazasından sonra üç aylık sırt üstü yatma süresinin tamamladım. İlk hareket noktam Akhisar oldu. Aslında ilk kez sosyalleşiyorum. Bugün Akhisar’da olmaktan da ciddi keyif alıyorum açıkçası. Sizlerle beraber olmak geçirdiğim o ciddi trafik kazasını da unutturdu desem yeridir. Sizlerle beraber olmak böyle bir hizmet noktasında aranızda olmak gerçekten de beni ziyadesiyle mutlu etti. Hepinize çok teşekkür ederim. Bugün önemli bir kurumun temeli atılma töreni. Eğitim de hayat8ımız için son derece önemli. Uzmanlar ve dünyadaki gelişen eğitimcilerde bu konuda kafa yoran, bilgi sahibi olan, görüşüne değer verdiğimiz uzmanların söylediği eğitim aslında anne karında başlıyor. Çünkü çocuğun anne karnındaki bebeğin, yavrunun birçok şeyden haberdar olduğu, hissettiği dış dünyaya kapalı olmadığını biliyoruz. Annenin babanın faaliyetlerinden etkilendiğini biliyoruz. Babanın enerjisinden etkilendiğini biliyoruz. Annenin enerjisinden etkilendiğini biliyoruz. Yani eğitim aslında annenin karnında başlıyor. O yüzden hayatım boyunca anaokullarını da çok önemsedim. Eğer fiziki şartları uygun iyi eğitimcilerin elinde bulunan, hizmet verecek olan bu anaokulları çocuklarımızın, neslimizin gelişimi için çok önemli. Burada aldıkları terbiye, burada aldıkları eğitim, görgü. Bütün hayatlarını ilgilendiriyor.

Ben sayın borsa başkanımız Alper Bey’in hassasiyetlerini biliyorum. Akhisar için ciddi katkılar sunmak gayretini biliyorum. Bir meslek lisesinin gerçekleşmesi için ne kadar istekli olduğunu da biliyorum. Çünkü Türkiye’de ara eleman konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Üniversite kadar önemli bir kurum bu ticaret liseleri, meslek liseleri. İnşallah sizlerin gayretiyle, bizimde gayretlerimizle de Akhisar’ımıza bu kazanımı da gerçekleştiririz. Bunun temel alımını da birlikte yaparız. Birlik beraberlik içerinde yapılmayacak hiçbir şey yok. Yeter ki nefsani duygulardan uzak duralım. Hak ve adaletten şaşmayalım. Amacımız memleketimize bölgemize hizmet etmek olsun. Kendi şahsi çıkarlarımızın çok ötesinde insanımıza hizmet etmeyi öncelersek içinde bulunduğumuz siyasi partinin de çalışması ve felsefesi budur.

- Yapılmayacak hiçbir iş yok

Yeter ki gücümüzü bir araya getirelim, yeter ki birbirimize sarılalım. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görelim. Vatandaşa hizmet noktasında bölgemizde neye katkı sağlayacaksak el ele verdiğimizde halledemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur. Liseyi de gerçekleştiririz de inşallah. Ama bu eğitim kurumunu gerçekten çok önemsiyorum. Çünkü görüldüğü kadarıyla ve verilen bilgiler ışığında fiziki şartları son derece düzgün olacak. İyi eğiticilerin, iyi öğretmenlerimizin elinde, buraya teslim edeceğimiz evlatlarımızın neslimizin çok daha iyi bir noktaya taşınacağını ilk adımı olacak burası. O yüzden anaokulları çok önemli bizim için. Akhisar’ımız çok önemli, Manisa’mız çok önemli. Ama ben bir Akhisar’ın evladı olarak hem AK Parti Manisa milletvekili olarak hem de Ak Parti grup başkan vekili olarak önemli bir mevkideyim.

- Akhisar’ımıza ne katkı sağlanacaksa elimden geleni ardıma koymayacağım

Biraz sekteye uğradığı geçirdiğim trafik kazasından dolayı ama elhamdülillah iyileşiyoruz. Meclisin açılmasından itibaren faaliyetlerimiz daha da artacak. Burada ki paydaşlarla birlikte mesleki paydaşlarımızla birlikte, birlik beraberlik içerisinde bölgemize, ülkemize ne katkı sağlayacaksak görevimizi yerine getireceğiz. Akhisar önceliğimiz çünkü ben Akhisar’ın evlatlarından biriyim. Evet, grup başkan vekiliyim. Manisa’da benim sorumluluğumda. Türkiye’deki tüm grup başkan vekillerinin sorumluluğunda. Ama insan doğduğu, yetiştiği, ekmek yediği yeri asla unutmuyor. O yüzden ağırlık tabii ki Akhisar olarak kendini gösteriyor. İnşallah gerçekleşecek olan şu hizmet tabii ki Türkiye odalar borsalar birliğinin genel merkezinin başkanlığında ve onların katkılarıyla ama bakanlığımızın da ciddi destek vermesiyle, hükümetimizin bu konuda gayretiyle bu müessese hayata geçiyor. İnşallah tamamlanmış halini hep birlikte görürüz. İçeride ki evlatlarımızın da ziyaretini yaparız. Buradaki övünç kaynağını hep birlikte zevkini yaşarız evlatlarımız güzel eğitim alıyor diye. Bu sebeple bir araya geldik. Değerli belediye başkanımızla, Cumhuriyet Halk Parti’nin temsilcileriyle. Hizmet veren bütün birimler olarak emniyet müdürlüğümüzden kaymakamlığımıza kadar, odalar ve borsalar birliğine kadar hepimiz bir arada el birliğiyle bu  güzel müessesenin temelini atacağız. Bitmiş halini de Allah bize görmeyi nasip etsin. Hayırlı hizmetler yapmayı, el ele tutuşmayı da Allah bize nasip etsin inşallah. Bu sebeple aranızda olmaktan ve böyle güzel bir faaliyetin bir parçası olmaktan duyduğum keyif için hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ülkemizi daim etsin. Birliğimizi güçlendirsin. Bölgemize hayırlı işler yapmayı Allah nasip etsin inşallah. Teşekkür ederim” dedi.

Ardından temel atma töreni merasimi sonrası lokma hayrı ile program son buldu.








































































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız