KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Akhisar TOKİ Zeytinkent ilköğretim okulu Güvenç tarafından törenle açıldı

2010–2011 Eğitim ve Öğretim yılında başlaya, Akhisar T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları içinde yapılan Akhisar TOKİ Zeytinkent İlköğretim Okulu Manisa Valisi Celalettin Güvenç tarafından törenle açıldı.

25 Mayıs 2011 Saat: 22:39
Akhisar TOKİ Zeytinkent ilköğretim okulu Güvenç tarafından törenle açıldı
Akhisar TOKİ Zeytinkent ilköğretim okulu Güvenç tarafından törenle açıldı
DAYIOĞLU KASABI

2010–2011 Eğitim ve Öğretim yılında başlaya, Akhisar T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları içinde yapılan Akhisar TOKİ Zeytinkent İlköğretim Okulu Manisa Valisi Celalettin Güvenç tarafından törenle açıldı. 3 Katlı, doğalgazlı, Asansörlü 24 derslikli, Akhisar TOKİ Zeytinkent ilköğretim okulu, bir Müdür, iki Müdür yardımcısı, 9 öğretmen ve 90 öğrenciyle eğitim öğretime devam ediyor. Eğitim ve Uygulama okul müdürü Murat Akarçay’ın sunuculuğu yaptığı açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış törenine Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, AK Parti 3. sıra Milletvekili adayı Uğur Aydemir, CHP 2. sıra milletvekili adayı Özgür Özel, siyasi parti ilçe başkanları, Oda başkanları, daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Akhisar Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinden sonra açılış konuşmasını Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy yaptı. Aziz Ersoy;” Manisa ili Türkiye genelinde orta ölçekli illerimizden birisidir. 812 Eğitim Kurumu, 251 bin civarında öğrencimiz, 13 bin civarında öğretmeniyle Türkiye’de başarılı bir şekilde büyük caba ve gayret içersindeyiz. Akhisar’da 24 bin 835 öğrencimizle 905 dersliğimiz bulunmaktadır. Bu son yıllarda yapmış olduğumuz dersliklerle neredeyse yüzde 40’na varan bu dönem içersinde tamamlamışız ve Akhisar’ımıza 241 derslik kazandırmışız. Bu okulumuz TOKİ tarafından yapılan Milli Eğitime hediye edilen çok modern çağdaş bir kurumumuz olan Akhisar TOKİ Zeytinkent İlköğretim okulumuz 24 dersliklidir diyerek sözlerini tamamladı.

 

Açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi;” Bu gün birlikte güzel bir eserin önündeyiz. TOKİ Zeytinkent İlköğretim okulunun Akhisar’a kazandırılmanın keyfini çıkarıyoruz. Eğitim elbette cehaleti ortadan kaldırır. Cehaletle mücadele etmemiz bizim görevimiz. Milli eğitimi büyük katkı veriyoruz ve milli eğitim bütçesi Türkiye’de birinci sırada yer almaktadır. Bilinçli toplumun geleceği aydınlıktır. Eğitime ne kadar katkı verirseniz, geleceğinizi o kadar teminat altına alırsınız. Türkiye’de 81 Vilayetimizde 81 Üniversite vardır. Hükümetimiz Türkiye’de sorunları sona erdirmek adına hem eğitim alanında hem de Türkiye’nin demokratikleşmesi alanında önemli ciddi adımlar atmıştır. Artık kara tahtalara, tebeşir tozu yutmaya son veriyoruz. Sırtımızda hamal gibi öğrencilerimizin taşıdığı kitap taşımalarına son veriyoruz. Şimdi akıllı tahtalarla, bilgisayarlarla, laptop’larla, Notebook’larla yavrularımıza bu imkânları hazırlayarak geleceğinin ufkunu, aynı zamanda kazandırmış oluyoruz. Anayasanın kökten değişmesidir. Darbe gördüğü yasadan artık bu ülkenin kurtulması gerekiyor. Türkiye’nin önünü açacak insanımızın vücut ölçülerine uygun, özgürlükçü bir anayasayı yapmak boynumuzun borcudur. Bu anayasayı yaparken, elbette milletlimizin dilekleri, beklentileri, arzuları dikkate alınarak, yapmak durumundayız. Her zaman hepimiz tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet demeliyiz. Bu ülkenin resmi dili Türkçe olduğunu bilmeliyiz, değiştirilemez olduğunu bilmeliyiz, alternatif bir dil resmi olarak ortaya koyamayız, koyamazsınız. Ben bu okulun Akhisar’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Açılış töreninde konuşan Manisa Valisi Celalettin Güvenç;” bu gün mutlu bir gün, çocuklarımızın çok rahat okuyabileceği, öğretmenlerimizin heyecanla, mutlulukla ders verebileceği bir okulu yavrularımızın hizmetine sunuyoruz. Bizim zamanımızdaki okullarla kıyaslamak mümkün değil, üniversite kampusu gibi daha önce çok ender olarak büyük şehirlerdeki fakültelerin bulunduğu binalara benzer bir yapıyı kısa bir süre içinde yaparak hizmete sunmuşuz. Okulun yapılışı da Türkiye’deki bir değişimin mantalite değişikliğinin toplumun ve bu ülkenin potansiyelinin nasıl devreye sokulduğunun önemli bir örneği ve göstergesidir bu okulu il özel idaresinden yapmadık, bu okulu milli eğitim bütçesinden yapmadık, bu okulu kim yaptı, ülkemizin önemli bir kuruluşlarından olan TOKİ yaptı. Bu ülkenin kaynağıyla yaptı, aklını kullanarak yaptı, bu ülkenin kaynağını halkın yararına kullanarak yaptı. Daha önce bu ülkelerin arazileri, belirli adamların belirli arsa spikilatörlerinin ellerindeydi. Ev yapmak isteyen vatandaşlarımız ev yapamıyorlardı, gece kondu yapıyorlardı. Belediyeler, kanalizasyon, elektrik, suyunu götüremiyordu. Ana ne zaman ki devlet olarak, millet olarak bunlara sahip çıktı, hem bir takım değerli yerlerdeki arsaları yapıp, toplumun daha varlıklı kesimlerine satarak gelir elde ediyor, hem de bu elde ettiği gelirleri böylece ihtiyacımız olan okullara mahallelere, kenar semtlere götürüyor. 20 milyonun üzerinde genç nüfusu olarak, bizim durma lüksümüz yok. Bu okullar böyle yeter mi yetmez, akıllı tahtalara geçmek zorundayız, İnterneti kullanmak zorundayız, bilgisayarı kullanmak zorundayız ve yabancı dil eğitimine çok önem vermek zorundayız. El ele gönül gönüle daha iyi geleceğe hazırlanmak zorundayız. Bunu yapabilecek güçtemiyiz, evet bu güçteyiz. Bu yeni nesil sevgili çocuklarımız bizlerden çok daha ileride olacaklar, bizlerden daha iyi bir Türkiye’de yaşayacaklar. Ve bunların Türkiye’si Dünya’da çok daha iyi yerlerde olacaktır. Bu güzel okulumuzun Akhisar’ımıza, çocuklarımıza, öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

 

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler, okulun açılış kurdelesini kestiler. Okulu gezen Güvenç, öğrencilere kitap dağıttı.

 

Okul açılışından sonra Protokol, İl Özel İdare tarafından yapılan Akhisar Atatürk 100. Yıl İlköğretim Okulu 18 derslikli ek bina inşaatını gezdi. Okulun çok amaçlı salonunda beden eğitimi dersinde, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, AK Parti 3. sıra Milletvekili adayı Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile birlikte voleybol oynadılar.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız