KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Akhisar Türk Eğitim-Sen yeni yerinde!

Akhisar Türk Eğitim-Sen Yeni yeri Ragıp Bey Mahallesi 156 Sokak No:12/A) adresinde çalışmalarına başladı.

18 Nisan 2011 Saat: 18:55
Akhisar Türk Eğitim-Sen yeni yerinde!
Akhisar Türk Eğitim-Sen yeni yerinde!
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Türk Eğitim-Sen Yeni yeri Ragıp Bey Mahallesi 156 Sokak No:12/A) adresinde çalışmalarına başladı. Türk Eğitim-Sen Akhisar İlçe Başkanı Ercan Yaşar yönetim kurulu üyeleri Bahri Kulakçı, Dilek Cangür, Ayben C. Arabacı, Turgut Yavuzer, yeni yerlerinde ilk toplantısını iş yeri temsilcilerinin ve üyelerin geniş katılımıyla birlik, beraberlik içersinde yaptı. Toplantıda Türk Eğitim-Sen Akhisar Temsilci İlçe başkanı Ercan Yaşar bir konuşma yaptı. Konuşmasında Yeni yerlerinin durumu hakkında üyelere bilgi vererek tanıtımını yaptı. Yaşar;” Bundan sonra Sendikanın hafta içi 15.30 hafta sonları ise öğleden sonraları açık olacak. Bundan böyle tüm arkadaşlarını burada ağırlamaktan onur duyacağını vurguladı..

Akhisar ve Türkiye’de yapılan sendikal çalışmalar hakkında bilgi veren Ercan Yaşar;” Özellikle bu yıl gerçekleştirilen 18. Milli Eğitim Şurasında alınan kararların geleceğimiz açısından son derece tehlikeli olduğunu söyledi. Bu kararlardan birincisi, “Andımızın“ okutulmasının kaldırılması, ikinci olarak “İstiklal Marşı’nın” okutulmasının kaldırılması ve üçüncü olarak da “Kadrolu Öğretmenlerin ve Memurların 4/B Sözleşmeliye geçirilmesi” kararı alındı. Türk Eğitim-Sen genel başkanı İsmail Koncuk ve İki genel merkez yöneticisinin bu kararlara tek başlarına şiddetle karşı çıktıklarını söyledi. Ayrıca Genel Merkezin Kitlesel basın açıklamaları ve protesto eylemleri  tehdidi karşısında Şuranın “Andımız”la ilgili karar dışındaki diğer “İstiklal Marşı” ve “Kadrolu Öğretmen ve Memurların 4/B Sözleşmeliye “ geçirilmesi  kararları geri çekilerek Resmi gazetede yayımlanmadı. Bu Türk Eğitim-Sen’in dik duruşunun zaferidir. İşin en kötü tarafı bunu şuraya teklif eden Eğitim Bir-Sen yöneticilerinin olması. Öğretmenlerin hakkını savunmak yerine, birilerine payandalık yapması sendikacılık adına utanılacak bir durumdur. Eminim öğretmen arkadaşlarım , memurlar ve hizmetliler bunun hesabını soracaklardır. Hak kazanmak varken var olan hakkımızın yok edilmesini istemek anlaşılamaz bir tutumdur. Birileri bunu bizlere izah etmeli. Bunların tavsiye kararı olduğunu bizlere anlatmasınlar. Böyle kararların bir gecede nasıl yasalaştığını da iyi biliyoruz” dedi.

Ercan Yaşar;”Her şeyin hazmettire hazmettire yapıldığının bir örneğini daha vermek istiyorum. E-Devlet uygulamasına  girildiğinde emekli sandığı mensuplarının  SGK da  4/C1 ‘e geçirildiğini göreceksiniz. Bizleri 4/C1’e geçirirken kimse sormadı, bundan sonrada sormayacaklar. İkinci örnek olarak İlsisden bakıldığında  eskiden 657’ye tabi yazardı. Artık oda kalktı, hiçbir şey yazmıyor.  Eminim ki bundan sonraki ilk işleri memurun zırhı olan 657 yi kaldırmak olacak. Biz Türk Eğitim-Sen olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadelemizi yasalar ve hukuk çerçevesinde vereceğiz. Bunun için bu yılki (2011) Yetkili sendika olma çalışmasında bizlere desteklerinizi bekliyor ve talep ediyoruz. Aksi durumda başımıza geleceklerin neler olabileceğini unutmayalım. Uzmanlık sınavını kazanmış ama  uzman olamamış arkadaşlarımızın haklarını Bize başvurmaları halinde mahkemeler yoluyla alıyoruz. Ayrıca 4/B sözleşmelilere ödenmeyen yolluklar konusunda da bize başvurmalarını öneriyoruz. Bunu mahkemeye bizler taşıyarak alabiliyoruz. Bu ve benzeri sorunları olan öğretmenlerimiz lütfen bizimle irtibata geçsin. Bizler hakların mahkemeler yoluyla değil gerçekten de hakkettikleri için verilmesini tercih ederiz. Ama gelin görün ki iş böyle değerli arkadaşlar. Hak verilmiyor, alınıyor. Hem de çatır çatır. Herkesin bir hesabı varsa Yüce Allah’ın da bir hesabı olduğu unutulmamalıdır. Selam ve saygılarımla.

Daha sonra Akhisar Türk Eğitim-Sen yönetimi, işyeri temsilcileri ve üyelerle yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

 










HABER&REKLAMLARINIZ İÇİN(0 236 414 91 36 - 0535 735 89 90)
HABER : EMRAH DÜZTAŞ

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız