KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Akhisar Üniversitesi Kurma Ve Yaşatma Derneği Kuruldu

Akhisar Üniversitesi Kurma Ve Yaşatma Derneği Kuruldu

9 Şubat 2012 Saat: 10:33
Akhisar Üniversitesi Kurma Ve Yaşatma Derneği Kuruldu
Akhisar Üniversitesi Kurma Ve Yaşatma Derneği Kuruldu
DAYIOĞLU KASABI

 

Akhisar Kaymakamlığı, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf Odaları, Tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve bir çok işletmenin katıldığı büyük oluşum ile Akhisar Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Derneği 34 kişinin katılımı ile kuruldu. Tüzüğün oluşmasının ardından Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında 15 kişilik yönetim kurulu oluşturuldu.

 

Kaymakam Kamil Köten başkanlığında, Belediye Başkanı Salih Hızlı, yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak, Celal Başar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doç. Harun Çoban, ilçe sivil toplum örgütleri, oda temsilcilerinin katıldığı toplantı Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Kaymakam Kamil Köten, Belediye başkanı Salih Hızlı, Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Harun Çoban birer konuşma yaptılar.

 

İlk olarak söz alan Kaymakam Kamil Köten, “Akhisar’da büyük bir potansiyel mevcut. Akhisar Üniversitesi için çekirdeği oluşturduk. Şimdi elimizi taşın altına sokma zamanıdır. Akhisarlılar bunu yapacak güçtedir. Sigara Fabrikasında 200 dönümlük bir alan Celal Bayar Üniversitesi  tahsis edilerek, Rektörümüzün de kamu oyuna açıkladığı gibi Akhisar’a ilk olarak bir fakülte gelmesini sağlayacağız. Akhisarlıların güç birliği ile kurulacak fakülte ile Akhisar Üniversitesinin de temelleri atmış olacağız.” dedi. Belediye Başkanı Salih Hızlı,  en kısa zamanda adımların atılacağını, kurucu yönetim kurulunun en geç  6 ay içinde genel kurul yaparak, hem fakülte için kararlar alacağını ve Akhisar Üniversitesi içinde girişimler yapacağını söyledi. Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Harun Çoban’da, Celal Bayar Üniversitesi yönetiminin Akhisar’a büyük destek verdiğini, Akhisarlıların katkıları ile yeni bir fakültenin Akhisar’da açılacağını  Rektörün söz verdiğini söyledi.  Derneğin ilk üyeleri hazırlanan tüzüğü imzalayıp görüşlerini bildirdiler. Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın başkanlığında kurucu yönetim kuruluna, Meslek Yüksek Okul Müdürü  Harun Çoban, eski Belediye Başkanı Hüsnü Kahraman,  AKP ilçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, CHP Belediye Meclis Üyesi İsmail Öktem,MHP Belediye Meclis Üyesi Osman Oktay,  Akhisar Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, Ticaret Borsasından  Ali Bulanık, Ziraat odasından Saim Baltacıoğlu,  Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Erkin Güney, Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, Atatürkçü Düşünce Derneği temsilcisi Sabahat Uyar, Keskinoğlu temsilcisi İsmail Keskinoğlu, Ramiz Köfte temsilcisi Birtan Taşkınlar, Durullar Gıda temsilcisi Gaye Durul seçildiler.

 

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız