KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Akhisar'da 2052 Öğrenciden 1471'i Liselere Yerleşti

4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra 8.sınıf öğrencilerimiz 3-19 Temmuz tarihleri arasında sınavlı okul ve yerel yerleştirme tercihinde bul

27 Temmuz 2023 Saat: 16:32
Akhisarda 2052 Öğrenciden 1471i Liselere Yerleşti
Akhisar'da 2052 Öğrenciden 1471'i Liselere Yerleşti
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisar'da 2052 Öğrenciden 1471'i Liselere Yerleşti

Akhisar Haberleri.com

4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra 8.sınıf öğrencilerimiz 3-19 Temmuz tarihleri arasında sınavlı okul ve yerel yerleştirme tercihinde bulunmuştu.

LGS sınav sonuçlarını ve yerleştirme sonuçlarını değerlendiren Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ERDEM “24 Temmuz tarihinde açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre ilçemizde 2052 8.sınıf öğrencimizden 1747’si LGS sınavına katılmıştır. Okul türlerine göre yerleşen öğrenci sayılarını incelediğimizde; sınav sonucuna göre 108 öğrencimiz fen lisesine, 4 öğrencimiz sosyal bilimler lisesine, 126 öğrencimiz Anadolu lisesine(proje okulu), 75 öğrencimiz proje Anadolu İmam Hatip Lisesine, 45 öğrencimiz diğer okullara yerleşmiştir. Sınav sonucuna göre yerleşen öğrenci sayımız toplamda 358 olmuştur.

Yerel yerleştirme sonuçlarını incelediğimizde ise, 557 öğrencimiz Anadolu Liselerine, 79 öğrencimiz Anadolu İmam Hatip Lisesine, 746 öğrencimiz Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine, 82 öğrencimiz mesleki eğitim merkezine kayıt yaptırmış, 7 öğrencimiz açık liseye kayıt yaptırmış, tercih yapmayan veya tercih yaptığı halde herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenci sayımız 223 öğrencidir. Yerel yerleştirme sonuçlarına göre toplamda 1471 öğrencimiz yerleşmiştir. Tercih süreçleri hala devam ediyor. Yerleştirmeye esas 1. nakil için tercihler 24-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar ise 7 Ağustos'ta ilan edilecek. Öğrencilerimizin bu tarih aralıklarına dikkat ederek istemeleri halinde nakil tercihi yapabileceklerini hatırlatmak istiyorum.

Liseye başlayacak olan 8. sınıf öğrencilerimizin hedeflerinize ulaşmak için vermiş olduğu emeklere hepimiz şahidiz. Ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarına yürekten inanıyoruz. Öğretmenlerimiz ve velilerimiz de bu süreçte öğrencilerimize sürekli destek oldular. Sınava hazırlık sürecinde olduğu gibi şimdi de sizlerin yanınızdayız. Lise heyecanınıza ortak olduğumuzu belirtmek istiyorum. Üstün gayretiniz ile birlikte vatanına ve milletine faydalı, ahlaklı bireyler olarak ilerleyeceğinize inancımız ise tam. Daha bitmedi, esas bundan sonra bilgiye nasıl ulaşacağınızı, ne kadar okuyup ne kadar öğreneceğinizi ve bakış açınızı ne kadar geliştireceğinizi yine siz belirleyeceksiniz. Sizlere desteğimiz her zaman sürecek. Liseye başlayacak olan tüm öğrencilerimize başarılar dilerken, yerleştirme sonuçlarının öğrencilerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. “

 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız