KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisarlı Gönüllü Tıp Öğrencileri: Hediyeniz Hayat Olsun Projesini Başlattı

Akhisarlı Gönüllü Tıp Öğrencileri: Hediyeniz Hayat Olsun Projesini Başlattı

30 Temmuz 2012 Saat: 10:35
Akhisarlı Gönüllü Tıp Öğrencileri: Hediyeniz Hayat Olsun Projesini Başlattı
Akhisarlı Gönüllü Tıp Öğrencileri: Hediyeniz Hayat Olsun Projesini Başlattı
DAYIOĞLU KASABI


Akhisarlı Gönüllü Tıp Öğrencileri: Hediyeniz Hayat Olsun Projesini Başlattı
METRONOM HABER MERKEZİ - MHA

Hadi hayatınızı gözünüzün önünden bir geçirin; Hayatınız boyunca başkalarına yararlı olmak adına yaptığınız "en önemli" "en başarılı", "en kahramanca" proje neydi?

Mesela hiç bir insanın hayatını kurtardınız mı? Bir çocuğun ölmek üzere olan annesini hayata döndürüp o çocuğun gözlerindeki mutluluğu paylaştınız mı? Korkunç acılar çeken ağır bir hastanın tarifsiz acılarını dindirdiniz mi? 2 ay sonra ölecek bir kanser hastasının yaşamını 20 yıl uzattınız mı? Görmeyen bir insana görme yeteneği verdiniz mi?

Sanırız pek azımız hayatımız boyunca böylesi bir kahramanlık ünvanına layık olabilecek işler başardık. Üstelik bunu başaranlarımız varsa da, mutlaka büyük zahmetler, çalışmalar ve sıkıntılar sonucu bu başarıları elde etti. Hiç zahmete girmeden, bir kuruş masraf yapmadan, en ufak bir sıkıntı ya da zorluk yaşamadan, sadece hayatınızın bir günü bir defalık 15 dakikanızı ayırarak dünyanın en büyük kahramanlıklardan birini yapan var mı aramızda?

Oysa biliyor musunuz, şimdi size en yakın bir hastaneye veya Sağlık Müdürlüğüne gitseniz, "ben öldükten sonra organlarımı bağışlamak istiyorum" deseniz, orada dolduracakları ve size verecekleri kartı, bir diğer deyişle "kahramanlık kartvizitinizi" cüzdanınıza koysanız bütün bu hayaller birgün gerçek olacak.

O gün geldiğinde, Hayat kurtaracaksınız. Gerçek hayatlar! Üstelik birden fazla insanın. Ve yardıma en fazla ihtiyacı olan büyük acılar içindeki çok zor durumdaki insanların!

Hayatınız boyunca bugüne kadar ne yaptığınızın pek bir önemi yok. Başkalarının hayatlarına zaten olumlu katkıları olan bir insan olabilirsiniz veya bugüne kadar pek önemli bir şey yapmadığını hisseden bir insan da olabilirsiniz. Ancak bugüne kadar kim olursanız olun, ne yapmış, nasıl yaşamış olursanız olun, bugün bir organ bağışı kartı doldurmakla artık sizi her zaman en derin şükran, minnet ve saygı hisleriyle anacak pek çok dostu olan, hayatlar kurtaran, insanlara sağlık, mutluluk ve yaşam armağan edecek kadar cömert "gerçek bir kahraman" olabilirsiniz.

Akhisar’da gönüllü olarak bir araya gelen tıp öğrencileri Organ bağışı konusunda halkı bilinçlendirme ve bağış sayısını arttırmayı amaçlayan ‘kahramanca’ bir projeye imza attı. Organ bağışının ülkemizdeki yetersizliğine ve bekleme listelerine her yıl binlerce kişinin eklendiğine dikkat çeken öğrenciler, geçtiğimiz hafta Akhisarlıların bu konuda duyarlılığını ölçtüler.

Projede tıp fakültesi öğrencilerinden Orhan Çatma, Hande Yıldırım, Murat Şaşmaz, Merve Atılgan, Erbil Çümen, Ayşegül Ürün başta olmak üzere hekimlik mesleği bilincine sahip ve doktor olmanın insana değer veren yapısının farkında olan tüm tıp fakültesi öğrencileri aktif olarak görev alıyor.

 Projenin gönüllülerinden Orhan Çatma açıklamasında şunları söyledi:
“ Organ bağışı ile ilgili dini ve ya tıbbi yönden birçok soru var. İnsanların bu konudaki sorularını sorabileceği bir topluluk oluşturmak istedik ve ‘Hediyeniz Hayat Olsun’ sloganıyla çıktık yola.

Ülkemizde yüz binden fazla organ ve doku nakli bekleyen hasta var, bu liste gün geçtikçe uzarken diğer yandan Sağlık bakanlığının 2010 verilerine göre donör sayısı yalnızca 153 ile sınırlı olduğunu biliyoruz. Bu da demek oluyor ki, ülkemizde her 1 milyon kişide 1-3 organ bağışçısı var.

Bu konuda elimizi taşın altına hep birlikte koyarak farkındalığı arttırabiliriz, nakil bulamadığı için bekleme listelerinde hayatını kaybedenler için umut olabiliriz. Kahraman olabilmek için süper güçlere ihtiyacımız yok. Tanımadığımız insanların en büyük kahramanı olabiliriz onlara can vererek. Toprakta çürümek yerine bir başkasına hayat olmak kadar büyük bir armağan olabilir mi?

Bu hafta boyunca bizim gibi düşünen, fikrimize katılan duyarlı insanları öğretmen evi önündeki standımıza bekliyoruz. Kahramanlık kartvizitinizi alın diyoruz.

 “ En küçük destek bile organ bekleyen hastalar için kocaman bir umut ışığı oluyor”

Projenin bir diğer gönüllüsü tıp fakültesi öğrencisi Hande Yıldırım şöyle dedi;

“ Halkın bu konuda bize vereceği en küçük destek bile organ bekleyen hastalar için kocaman bir umut ışığı olarak geri dönecektir.

Bir düşünün daha 6 yaşında böbrek nakli bekleyen çok tatlı bir çocuk, haftada üç gün diyalize bağlanmak zorunda kalıyor . Bir an onu kendi çocuğumuz yerine koymalıyız. Biz başkalarının çocuğunu düşünerek organ bağışına destek olalım ki, başkaları da bizi, ailemizi ve bizim çocuklarımız için aynı duyarlılığı göstermiş olsun.

Türkiye duyarlılığı yüksek bir ülke, organ nakli konusunda da günlük hayatta en azından haftada bir kez olsun karşılaştığımız bir bilgi merkezi olsa, Avrupa ülkelerinin bağış oranlarını yakalayabiliriz. Bilinçli bir nesil oluşturulabilirse yıllarca organ nakli bekleyen ne hasta kalır ne de diyaliz kuyruklarında acı çekerek bekleyen insan… Diyaliz hastası bir çocuğun şu sözlerini sağlıklı bir şekilde nefes aldığımız her an hatırlamamız dileğiyle: “Organlarınızı toprağa gömmeyin, onların umuduyla yaşıyoruz”



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız