KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Akisad Konuğu Lc Waıkıkı Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük

Akisad Konuğu Lc Waıkıkı Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük

7 Nisan 2012 Saat: 17:40
Akisad Konuğu Lc Waıkıkı Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük
Akisad Konuğu Lc Waıkıkı Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük
DAYIOĞLU KASABI

 

Akhisar Sanayici İş Adamları Derneğinin (AKİSAD), organizasyonu, On Yapı beton’un sponsorluğunda, Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Yaşam Alanı Gölet Büyük Salondaki kahvaltılı konferansın davetlisi olarak Akhisar’a gelen Türkiye’nin önde gelen hazır giyim firmalarından Tema Mağazacılık (LC WAIKIKI) Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, oldu. Yaşam Alanı Gölet Büyük Salondaki konferansa Akhisarlılar oldukça yoğun ilgi gösterdi.

 

Gölet Yaşam alanı Büyük salona düzenlenen kahvaltı konferansına konuşması olarak katılan Tema Mağazacılık LC WAIKIKI Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, konferansı dinlemeye gelen konuklara Tema Mağazacılık LC WAIKIKI nasıl kurulduğu ve bu günlere nasıl gelindiğini yaklaşık bir saat 15 dakikalık konuşmasıyla anlattı. Program sonunda Tema Mağazacılık LC WAIKIKI Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük’ü, ilgiyle dinleyenlerin sorularını cevapladı.

 

Sunuculuğunu Muhammet Aslan’ın yaptığı programın açılış konuşmasını AKSİAD yönetim kurulu üyesi Ekrem Türkoğlu yaptı. Ekrem Türkoğlu;” AKSİAD tarafından her zaman düzenlediğimiz programlarda değerli katılımcıların büyük teveccühleri ile karşılaştık. Bu gün konferansımızın konuğu Türkiye’nin önde gelen hazır giyim firmalarından Tema Mağazacılık LC WAIKIKI Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük aramıza katıldı. Konferansımıza katıldığınızdan dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bu gün sizlerin aranızda bulunmaktan çok mutlu oldum ve Akhisar duyduğum kadarıyla 40 ilden büyük bir ilçe, diyerek sözlerine başlayan Tema Mağazacılık LC WAIKIKI Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük;” 10 yıl önce toptan satıştan perakendeye geçiş yaptıklarını, bu değişim hamlesi sonucu 2002'den bu yana her yıl yüzde 40 oranında büyüme hızı yakaladıklarını söyledi.

 

Daha önceleri Tütün’ün ön planda olduğu ve şimdi de Zeytin ve Zeytinyağı ile ön planda olduğunu duyuyorum diyerek sözlerine devam eden Vahap Küçük;” Akhisar’ın Marka çıkartan bir ilçemiz olduğunu biliyoruz. Yol boyunca Keskinoğlu tavuk çiftliklerini, yem fabrikalarını görüyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde kökü burada atılmış Ramiz Köfte’yi görüyoruz. Akhisar Belediyespor’unda inşallah birinci Süper lig’de oynamasını canı gönülden istiyoruz ve destekliyoruz. Manisaspor lig’den düşerken Akhisar’da Süper Lig’de, Manisa’yı temsil eder diye ümit ediyoruz” dedi.

 

Konuşmasına 3 ana başlıkta toparlayan Tema Mağazacılık LC WAIKIKI Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, 1, Ekonomi, 2, Grubunun dönüm noktalarını ve 3, işletmelerde sürdürülebilir de markalaşmanın önemi konularını üzerinde durdu.

 

Vahap Küçük,”2011 yılına baktığımızda birçok veriler iyi diyebiliriz. Çin’den sonra 8,5 ile büyümeyle kapattık. İşsizlik tek rakama indi buda sevindirici oldu. Bizim perakende sektör yüzde 30 büyüdü. Zaman zamanda olsa işletmelerin kendi krizini çıkartmalarını kendilerini kontrol etmelerini fırsatını bulmasını öneriyorum. Başbakanımızın dediği gibi bir ülkede güven ve istikrar varsa ekonomide istikrar oluyor. Siyasi istikrarsızlıklar ekonomi istikrarsızlığı getirdi. Bundan dolayı da 2002, 2003 yılına kadar maalesef bir adım ilerlerken, iki adımda geri gidiyorduk ve kazanımlarımız bir gecede yok oluyordu. Özetlersek 2011 yılı iyi geçti, 2012 yılı 3 ay geçti korkulan bir şey yaşamıyoruz. Ama işletmeler her zaman tedbiri elden bırakmaması gerekiyor, global bir dünyada yaşıyoruz.  Bundan böyle her işletme daha dikkatli olmak zorunda, bu kriz olacağından dolayı değil, her işletme sahibi sisli havada araba kullanır gibi işletmelerini yönetmesi gerekiyor” dedi.

 

Vahap Küçük;” ikinci konu 1988 yılında temeli atılan küçük bir atölyesiyle bir şirkettik. 2001 yılında biz Yeni bir marka yerine LC WAKIKIKI lisansını alarak markaya yatırım yapmak girişimlerini başlattık. İki, üç yıl çok ciddi paralar kaybettik. Bir işletme değişim yapacaksa, işletmenin en güçlü olduğu zaman yapması gerekiyor. 1994 yılında çocuk grubunda en çok satan ve en bilinen marka haline geldik. 1998 yılında işlerin iyi gitmediğini görüyoruz. Taha grubu üretim, Tema grubu perakende grubu diye ikiye ayrıldık. İki yıl sonra aldığımız bu kararı nasıl meyvesini yedik. O gün o kararı almasaydık bu gün ben bu kürsüde olmayacaktım. 2001 krizini biz postu deldirmeden, itibarı kaybetmeden biz kurtardık. Kriz bitti 700- 800 bayimiz var. Bayilik sistemini bırakıp kendi mağazalarımızı açmaya başlayacağız. O krizde birçok işletmeler, bankalar batarken biz haftada bir mağazalar açmaya başladık ve hızlı bir şekilde mağazalaşmaya gittik. Bayilerdeki o zaman 85 milyon dolar ciromuz vardı. Kendi perakende mağazamızı açmayı planladık. Ciromuz 15 milyon dolara kadar düştü. Organizasyon şemamızı tamamen değiştirdik. 2004 yılında biz eski ciromuzu yakaladık. 2002'den bu yana her yıl yüzde 40 büyüme gerçekleştirdik. Eğer o zaman bu değişimi yapmasaydım, bugün firmamız bu seviyelerde olmazdı” dedi.

 

Vahap Küçük;” 2010 yıla gelindiğinde Türkiye’de belli bir ölçeği yakaladık, belli bir sistemi kurduk belli bir sermaye birikimine kavuştuk, rakipler ile kendi evimizde rekabet eder düzeye geldik. 2010 yılında yurt dışına açılımı başlattık. Şuan da 10 ülkede kendi şirketimizi kurduk ve oralarda da bayilik vermeden kendi mağazalarımızı açarak yurt dışında da büyümeye devam ediyoruz. Önümüzdeki yıl 14-15 ülke olacak.

 

Vahap Küçük;” işletmelerin en önemli ömrünü kısaltan ve zora sokan sebeplerden bir tanesi yanlış ortaklıktır. Eğer ortakların ortak vizyonu yoksa ortakların yazılı bir anayasası yoksa ve bu anayasa en kötüye göre yazılmamışsa, sorumluluklar ve yetki belli olmamışsa elbet problem yaşamaya mahkûmsun. Bir eğitimci şöyle diyor, iyi şirket yoktur, iyi yönetici vardır, kötü şirket yoktur, kötü yönetici vardır. Bunu alın yer yere uygulayın” dedi.

 

Programın sonunda Tema Mağazacılık LC WAIKIKI Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük’e, Zaman Gazetesinin ekonomi yazarı Günseli Özen Ocakoğlu’na Belediye başkanı Salih Hızlı ve Başkan yardımcısı Ömer İşçi çiçek ve Zeytin hediye paketi verdi.

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız