KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Alhatoğlu’ndan Eğitime İki Okul Desteği

Alhatoğlu’ndan Eğitime İki Okul Desteği

28 Mayıs 2013 Saat: 13:05
Alhatoğlu’ndan Eğitime İki Okul Desteği
Alhatoğlu’ndan Eğitime İki Okul Desteği
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Efendi mahallesindeki 5 bin 980 metre kare arsayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlayarak bir okulu Özel İdare, diğer okulu da kendisinin yaptıracağı açıklaması üzerine 544. Çağlak Festivali açılışına gelen Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ta ayağının tozu ile ilk imzasını hayırlı bir iş için atarak yapılan protokolü imzaladılar.

Protokol’de basına bilgiyi İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer verdi. Süleyman Mermer; "Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Sayın Alper Alhat, Efendi mahallesindeki 5 bin 980 metre kare arsayı bağışlayarak 3 yıl içersinde bir okul yapmayı taahhüt ediyorlar. Bu arsa üzerine 12 derslik bir ortaokul, 12 derslik ilkokul olmak üzere iki okul yapılacak. Anne ve babası adına yapılacak iki okula isimleri verilecek diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitim bizim milli hedefimiz diyerek sözlerine başlayan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş; ” bunun en güzel göstergelerinden birini Alper beyle protokol yaparak imza altına aldık. Millet olarak buna sahiplendiğimizin önemli bir delilini ifade güzel bir katkı sağladı. Sadece arsayı sağlamakla yetinmeyip, aynı zamanda yapılacak, bir ilkokul ve ortaokul’un birini de binasını kendileri yapmayı taahhüt ediyorlar. Bu tür bir yaklaşım, bu tür davranış kutlanılacak bir davranıştı. Eğitime bu katkıları ve yaklaşımları ve güzel niyetlerinden dolayı ben kendilerini tebrik ediyorum. Hayırlısı olsun, inşallah Akhisar’ımız güzel bir tesise kavuşacak, eğitim konusundaki bina ihtiyacımıza böyle bir çözüm bulunmuş olacak” dedi.

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhatoğlu, "Öncelikle böyle özel bir güne denk geldiği benim için sürpriz oldu. Proje yaklaşık bir senedir beklediğimiz protokoldü. Valimize de hayırlı olsun, Akhisar’a da hayırlı olsun. Bu alan bizim arazinin bir parçasıydı. Biz ailecek bu alanı Kamu’ya uygun bir şekilde değerlendirilmesini uygun görmüştük. Bu alanda iki okul yapılacak. İlkini bu gün protokol yaparak imza attık. Yakında da temelini atarız. Orada daha çok güzel işler yapacağız, memleketimize, Akhisar’ımıza hayırlısı olsun diyerek sözlerini tamamladı.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir;” Dün Türkiye’de ilk defa olan kompleks şeklinde Hilaliye Eğitim Vakfı’nın temelini attık. Bu gün 544. Çağlak Festivali için bir araya geldik. Çağlak festivalinin bereketinden, Akhisar Ticaret Borsası başkanı Alper Ahlat’ın bir sözü vardı ailesiyle birlikte bir okul sözü vermişti, Alper beyle konuştuğumuzda bir okul, bizden, bir okul da sizden dedik. Alper Alhat’ta arsa’yı bağışladı. Alper bey ve ailesine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu okulumuzu Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Özel İdaremiz kendine düşen okulu, sayın valimizin destekleriyle en kısa sürede ihalesini yaparak okulu bir an önce faaliyete geçirmek istiyoruz. Geri kalan ikinci okulu Alper Ahlat, kendisi yapacaklar. Okul 3 yıl içersinde bitirilecek. Biz AK parti olarak Eğitime yüzde 100 destek vermiştik. Bu günde Alper bey bunun devamını getiriyor. İsim hakları tamamen Alper Ahlat’a ait olacak, kendisine ve ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız