KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Başkan Hızlı 7 Yıllık Dönemini CBÜ Öğrencileri İle Paylaştı

Salih Hızlı Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksek Okulu ve Tütün Eksperliği Fakültesi Öğrencileri ile buluştu.

5 Mayıs 2011 Saat: 12:17
Başkan Hızlı 7 Yıllık Dönemini CBÜ Öğrencileri İle Paylaştı
Başkan Hızlı 7 Yıllık Dönemini CBÜ Öğrencileri İle Paylaştı
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksek Okulu ve Tütün Eksperliği Fakültesi Öğrencileri ile buluştu. CBÜ Akhisar Meslek Yüksek Okulu Kültür salonunda öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Hızlı ilk olarak Akhisar Belediyesi misyonu ve vizyonundan bahsederek, tamamlana ve gelecekteki projeler hakkında bilgiler verdi.

Akhisar Belediyesi’nin Türkiye’deki en iyi 200 belediye içerisinde ve vadesi geçmiş hiçbir borcu olmayan nadir belediyelerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Başkan Hızlı belediyeyi kent ölçeğinde yarışabilir bir hale getirmeyi arzu ettiklerini belirtti.

Belediye başkanlığı 7 yıllık sürecini anlatan Başkan Hızlı “Sizlerin kentimize bakış açıları ve hayalleri bizler için çok önemlidir. 7 yıldır Akhisar’da belediye başkanlığı yapıyorum. Bugün yaptığımız bu konuşmaların geç kalınmış olduğunu düşünüyorum, keşke daha önceden sizlerin düşüncelerinden istifade edebilseydik. Geriye dönük yapabileceğimiz bir şeyler yok bundan sonrası için hep birlikte bir şeyler yapmaya çalışalım. Akhisar kendi kültürü olan çok eski bir yerleşim merkezidir. Akhisar Kent kültürü olan tarihi geçmişi çok derinlere dayanan, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Akhisar coğrafi olarak da çok merkezi bir konuma sahiptir. Bu merkezi sebebiyle tarih boyunca hep ticaret hem de bir çok alanda merkez olmuştur. Bundan dolayı buradaki insanların niteliği, kalitesi buna bağlı olarak iyi gelişmiş ve kent kültürü üzerinden hareket edilmiştir.

Akhisar’da özellikle siyasi zemin çok serttir

Akhisar’da gerçekten bir çok şeyi yapmak zordur. Bu zorluğu olumsuz anlamda söylemiyorum. Böyle bir kentte iki dönemdir belediye başkanlığı yapıyor olmak benim için gerçekten büyük bir onurdur. Nasıl bir kentte iş yapmaya çalıştığımızın farkındayız. Bazen bizim edilgen davranışlarımız bazen zafiyet olarak algılanabiliyor, ancak biz her şeyin farkındayız. Nasıl bir kente hitap ettiğimizin, nasıl bir kentte belediye başkanlığı yaptığımızın farkındayız. Dolayısıyla yapmamız gerekenleri yapıyoruz. Tabiî ki bu kente ait hayallerimiz ve senaryolarımız var. Hayata geçirilebilir planlarımız projeksiyonlarımız var. Bu kentin sıkıntılarının da farkındayız. Kısa ve uzun vadeli stratejik planlarımız var.

Artık ülkeler değil, kentler yarışır hale geldi. Dolayısıyla biz kendi ölçeğimizde kenti yarışılabilir hale sokmaya çalışıyoruz. Yarışmak ve rekabet etmek çok sevdiğim kavramlar değil ancak sonuçta birbiriyle deneyim paylaşılarak kentleri heveslendirmek ve kentlerin birbirine örnek olması ve medeni kentler haline gelmesi, daha iyi yaşam şartlarına ulaşması o kentte yaşayan insanların her anlamda zenginleşmesi için çalışmalarımız ve çabalarımız var. Bütün bunları yaparken tabiî ki kentte yaşayan insanlar ile bunları paylaşmamız gerekiyor.

Kent içerisindeki yaşamlarda insanların ortak istekleri dikkate alınması gerekmektedir. Belediye organizasyonlarının tanımına da baktığımızda tüm kentte yaşayan insanların ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturulmuş kurumlardır diye tabir edilmektedir. Dolayısıyla bir tek kişi de farkı bir şey söylüyorsa bunu da dikkate almak zorundasınız. Kenti yönetmek bilançodaki aktif ve pasife bakarak bir değerlendirme yapmak gibi bir şey değildir. Kent içerisindeki bir çok farklı unsuru barış içerisinde yaşatmak, bir çok talebi değerlendirmek gerekmektedir.

Farklılıklarımızı ayrılık olarak değil de zenginliklerimiz olarak görmeyi arzu ediyoruz

Biz kenti fiziki olarak yaşanabilecek bir kent haline getirmeye çalışırken aynı zamanda bu kardeşliğimizi de sürekli hatırlayarak bir kent içerisinde yaşam arzu ediyoruz. Farklılıklarımızı ayrılık olarak değil de zenginliklerimiz olarak görmeyi arzu ettiğimiz bir kentte yaşamak istiyoruz.

Belediye başkanlığı süreci içerisinde kente ilişkin trafiğinden tutun da ekonomisine diğer normal ve fiziksel anlamda yaşamlarımızı kolaylaştıracak bir çok şeye çözüm ararken bir taraftan da açıkçası bunu inşa etmek için gayret ediyoruz.

Akhisar’daki siyasetin sertliğinden bahsederken ben bunu olumsuz anlamda söylemiyorum, Akhisar’ın siyasi zemininin sertliği farklı dünya görüşündeki insanların üst düzeyde olmasından bahsettim. Dolayısıyla burada siyaset yapıyorsanız veya başka bir iş yapıyorsanız daha nitelikli ve daha gönlünüzün açık olması gerekiyor.

Bizler siyaset bilimi ve siyaset felsefesi yapmış insanlar değiliz, inşaat mühendisiydim ve bir sebeple Akhisar Belediye Başkanlığı yapmaya başladım. Belediye başkanlığı sürecim önemli bir deneyimdir, tabiî ki başladığım noktada değilim. Ancak bizler hep şunu yapmaya çalıştık, sonuçta bir kişiliğiniz ve yapınız var, birbirine bağlı olarak bir yönetim anlayışı geliştiriyorsunuz. Bu da çok temel kavramları sabit tutmak kaydıyla, adalettir, eşitliktir hepimizin ortak altına imza atabileceğimiz kavramları bizim yönetim anlayışımız farklılık arz edebilir.

En Az Yöneten Yönetici En İyi Yöneticidir

Benim yönetim anlayışındaki en önemli konu en az yöneten yönetici bana göre en iyi yöneticidir. Çok fazla dominant tavırlar takınan her şeye müdahale etmeye çalışan her şeyi bilmeye çalışan kurum içerisinde her şeye hakim olmaya çalışan bir yönetim anlayışı ben buna yönetim zafiyeti diyorum. Kurumda görev verdiğiniz diğer insanlara güvenmemek, onların kendi inisiyatiflerini kullanamamaları, onların kendi yeteneklerini, birikimlerini o kurumun işleyişine katamamaları bir yönetim zafiyetidir.

Akhisar Belediyesi Türkiye’deki Bir Çok Belediyenin Önüne Geçmiştir

Bizim yönetim anlayışımız da hep bu açıdan eleştirilmiştir. Çok baskın olmayan ama zaman içerisinde aradan 7 yıl geçince Akhisar Belediyesi şuanda şu anda Türkiye’deki bir çok belediyeden çok daha öne geçmiş bir belediyedir. Şuanda tabiî ki istediğimiz yeterli noktada değiliz, mutlaka daha iyisi olacaktır. Belediyeye geldiğimizde durum tespiti yaptığımızda mali açıdan borç yükü altında olan bir belediye, kurumsal işleyişi çok sağlıklı olmayan, birimler arası koordinasyon ve otomasyon çok kötü durumdaydı. Şuanda Akhisar Belediyesi geldiğimiz nokta nihai nokta değildir.

Vadesi Geçmiş Hiçbir borcumuz Bulunmamaktadır

Şuanda Akhisar Belediyesi borcu olmayan çok nadir belediyelerden bir tanesidir. Sadece kredi borçları ilişkin borçlarımız var ancak bunların da hepsi bütçe içerisinden ödenebilecek bir durumdadır. Özel bankaların yaptığı bir araştırma neticesinde Akhisar Belediyesi bütçesi ve gayrimenkulleri ile Türkiye’deki en iyi 200 belediye içerisinde yer aldığını öğrendik. Belediyemizin bu noktaya gelmesi biraz da bizim yönetim anlayışımızın bütün daire müdürlerimize ve diğer arkadaşlarımıza inisiyatif tanımamızdan kaynaklanmaktadır. Bizler herkesin sorumluluk almasını sağlayabilir bir anlayış geliştirdik.

Kent yaşamına ilişkin bundan sonraki projelerimiz ve planlarımız devam edecektir. Arzu ettiğimiz bun kentin kendi ölçeğindeki kentlerle yarışır bir hale getirmektir” dedi.

Program sonunda Akhisar MYO Müdürü Doç Dr. Harun Çoban günün anısına Başkan Hızlı’ya çiçek takdim ettikten sonra öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.

 










 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız