KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Çanakkale Zaferi'nin 109. Yılı Anısına Özel El Sanatları Sergisi Açıldı

Akhisar Halk Eğitimi Merkezi, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, tarihi bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

7 Mart 2024 Saat: 14:47
Çanakkale Zaferinin 109. Yılı Anısına Özel El Sanatları Sergisi Açıldı
Çanakkale Zaferi'nin 109. Yılı Anısına Özel El Sanatları Sergisi Açıldı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Çanakkale Zaferi'nin 109. Yılı Anısına Özel El Sanatları Sergisi Açıldı

Akhisar Haberleri.com

Akhisar Halk Eğitimi Merkezi, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, tarihi bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü anısına düzenlenen El Sanatları Sergisi, Akhisar Öğretmenevi Camlı Salon'da açıldı.

Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Pehlivan, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Ahmet Sözcüer, MHP Akhisar İlçe Başkanı Ahmet Namal, Cumhur İttifakı Akhisar Belediye Başkan Adayı Ömer İşçi, Kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Çanakkale türkülerinden oluşan dinleti yer aldı.

Açılış konuşması yapan Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, “Bu sene Çanakkale Zaferimizin 109.yıl dönümü, Çanakkale Zaferi uzun yıllar savaşlar neticesinde bittiği ve tükendiği zannedilen bir milletin tekrar ayağa kalkış destanıdır. Tarihe altın harflerle kaydedilmiş bir destandır. Çanakkale Savaşının 2 büyük bölümü vardı. Birincisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş savaşında önderlik yapmasına ve Türk milleti nezdinde büyük bir itibar kazanmasını sağlamış tarih sahnesinde Gazi Mustafa Kemal’in yer almasını sağlamıştır. İkincisi de yardım alamayan Rusya’da bir devrimin meydana gelmesidir. Bunun sonuçları halen dünya üzerinde hissedilmektedir. Çanakkale ruhu ile uzun yıllardan buyana ülkemizi bölmeye parçalamaya çalışan dahili ve harici düşmanlarımız gerekli cevabı almaktadır. Bugün de ülkemizin güneydoğusunda ülkemizin her noktasında ve karışında yanı kahramanlıkları gösteren vatan evlatları bulunmaktadır. Ben bu vesile ile bu ülkenin kuruluşunda Çanakkale’de, Kurutuluş Savaşı’nda şehit olan daha sonra ülkemizin savunması için ülkemizin birliği ve bütünlüğü için şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Bu özel sergi, milli mücadelenin ruhunu yansıtan el işi eserlerle donatılacak ve ziyaretçilere Çanakkale Zaferi'nin anlamını ve önemini hatırlatmayı açalıyor. Mahmut Pehlivan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü olarak yapılan davette, serginin hem tarihi bir farkındalık yaratma hem de yerel sanatçıları destekleme amacı taşıdığını vurguladı.

Sergide, geleneksel Türk el sanatlarından örnekler, Çanakkale Savaşı'na dair tematik çalışmalar ve şehitlerimizi anma niteliğindeki parçalar bulunuyor.

 


































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız