KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Eğitim için Hergün 3 Km !

Mesafesi 1,5 kilometreyi bulan okula gitmek için yağmur çamur demeden yürüyen 35 öğrenci; ailelerine, vatana ve millete hayırlı bir evlat olmak için zor şartlarla mücadele ediyor.

23 Kasım 2011 Saat: 13:27
Eğitim için Hergün 3 Km !
Eğitim için Hergün 3 Km !
DAYIOĞLU KASABI


Manisa Gündem Gazetesi’nin haberine göre Manisa merkezde bulunan Barbaros Mahallesi’ne bağlı Fatoş Tımarı Küme Evleri ve Dolgunlar Küme Evleri’nde oturan yaklaşık 35 çocuk, okullarına gitmek için yaklaşık her gün 1,5 kilometrelik yol yürümek zorunda kalıyorlar. Çoğunluğu Barbaros İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrenciler, 1,5 km ötede olan evlerine herhangi bir ulaşım aracı gitmediği için her gün aynı mesafeyi 2 kez yürüyorlar. Soğuk kış günlerinin giderek kendisini hissettirdiği bu günlerde, bağların ve su kanallarının içinden geçen öğrencilerin durumu, ailelerini de oldukça tedirgin ediyor.

Eğitimlerini sürdürebilmek için 1,5 kilometrelik yolu her gün 2 kez yürümek zorunda olan öğrencilerin bu durumu, aileleri de son derece karamsar düşüncelere itiyor. Küme evlerinde oturan yaklaşık 35 öğrencinin her gün uzak mesafedeki yolu yürümesini istemeyen mahalle sakinleri ve Muhtar Mustafa Duruyol, yetkililere gerekli başvuruların yapıldığını; ancak bir sonuç çıkmadığını söyledi.

Kışın yağan yağmurlar ve soğuk hava ile çocukları zor günlerin beklediğini ve bu zor günlerin de giderek kendini hissettirdiğini ifade eden Ahmet Bedevi Mahallesi Muhtarı Mustafa Duruyol, öğrencilerin bu durumu nedeniyle bazı mahalleliler ile kendisinin çeşitli yollara başvurduğunu söyledi.

Mahallede durağı bulunan 4 numara hatlı dolmuşların küme evleri bölgesine gitmeleri ve çevresini dolaşmalarını istediklerini belirten Muhtar Duruyol, mahallelilerden Osman Dalgövde ile birlikte yaklaşık 70 mahalleliden imza toplayarak bu imzaları dilekçeyle birlikte Belediye’ye verdiklerini belirtti.

Duruyol, küme evlerinde öğrencilerin yanı sıra çok sayıda yaşlı vatandaşın da olduğuna dikkat çekerken, 4 numaralı dolmuşların söz konusu bölgeyi gezmesi için defalarca Belediye’ye dilekçe verdiklerini; dilekçeler neticesinde ulaşım araçlarının 1–2 ay gibi kısa bir süre küme evleri civarını dolaştığını; ancak daha sonrasında araçların o bölgeye bir daha gitmediğini söyledi.

Belediye’den ulaşım konusunda hizmet beklediklerini ve bunun için de defalarca kez dilekçe verdiklerini ifade eden mahalle sakini Osman Dalgövde ise ulaşımsızlığa dikkat çekti. Küme evlerine, Hayvan Barınağına giden yoldan hiçbir ulaşım aracı geçmediğini ifade eden Dalgövde, “Burada çok sayıda çocuğumuz var. Okullarına gitmek için hayli uzun bir mesafede yol yürüyorlar. Önümüz kış, bu çocuklar eğitimini sürdürebilmek için okula gitmeye devam edecekler; ancak öğrencilerimizi, çocuklarımızı, torunlarımızı zor günler bekliyor. Küme evleri civarında bu sıkıntıyı sadece çocuklarımız çekmiyor. Çok sayıda yaşlı vatandaşımız da ulaşım sorunu çekiyor. Aracı olmayan çok sayıda yaşlı vatandaşımız, ya evinden hiç kımıldayamıyor ya da ulaşım araçlarının geçtiği yola kadar yürümek zorunda kalıyor. Biz bu soruna bir çözüm istiyoruz.” dedi.

Dalgövde, 4 numaralı dolmuşların 300 metrelik bir fark ile küme evleri civarını gezmelerini talep ettiklerini ifade ederken, Muhtar Duruyol ise öğrencilerin ulaşımının kesinleşmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü’nden destek beklediklerini söyledi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız