KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Eğitim-Öğretim Yılının İlk Yarısı Sona Erdi!

Eğitim-Öğretim Yılının İlk Yarısı Sona Erdi!

21 Ocak 2012 Saat: 00:51
Eğitim-Öğretim Yılının İlk Yarısı Sona Erdi!
Eğitim-Öğretim Yılının İlk Yarısı Sona Erdi!
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar’da 2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle Akhisar Ticaret Odası İlköğretim Okulu ve Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Okullarında karne töreni düzenlendi. Törende Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye başkan Vekili Hüseyin Eryüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, İlçe milli eğitim Şube Müdürü Cafer Tetik, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, ATSO Genel Sekreteri Ali Özkervancı tarafından öğrencilere 1.ci dönem Karneleri verildi.



Sunuculuğunu Türkçe Öğretmeni Aslıhan Yavuz’un yaptığı programlarda konuşan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten şunları söyledi. Kamil Köten;” öğrencilere yarıyıl tatilinde kısa bir süre istirahat etmelerini daha sonra ders çalışıp, kitap okumalarını tavsiye ederken velilerinde çocukları ev işlerinden uzak tutmaları gerektiğini belirtti.



Törende konuşan Akhisar Ticaret Odası İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Abalı;” Ticaret Odası İlköğretim Okulu olarak 556 öğrenci 36 öğretmen ve personel ile eğitim ve öğretim faaliyetini 1999-2000 eğitim ve öğretim yılından beri sürdürmektedir. Okulumuz Akhisar Ticaret Odasının katkılarıyla yaptırılmıştır. Akhisar Ticaret odamızın katkıları halen devam etmektedir. Katkılarından dolayı Mehmet Ali Erdayıoğlu’nun başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ederim. Aynı şekilde okul bahçemizde sıkıntılarımız vardı. Okul bahçemizin düzenlenmesine katkılarından dolayı Sayın başkanımız Salih Hızlı’nın şahsında Akhisar belediyemize teşekkür ederim. Sevgili öğrenciler; Manisa ilimizde tüm anaokulu, ilköğretim ve orta öğretimde 251 bin öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir. 2011-2012 öğretim yılı birinci dönemi bugün sona eriyor. Kamelerinizi aldınız, şuanda kiminiz sevinçli, kiminiz biraz buruk olabilirsiniz. Sevgili öğrenciler, değerli veliler eğitimi karne odaklı düşünmemek gerekir. Eğitim hayat boyu devam eden bir süreçtir. Lütfen değerlendirmeye kötü notlar yerine, iyi notları değerlendirerek başlayın, çocuklarımızı her yönüyle iyi tanımaya çalışalım. Çocuklarımıza sorumluluk verelim. Davranış kazandıralım, Başarı kendiliğinden gelecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Sayın Valimiz H.İbrahim Daşöz’ün 251 bin Dev öğrenci projesiyle çocuklarımıza güvendiğini ve onlara sorumluluklarını. Hissettirerek önemli bir adım attığını ve yarattığı sinerji iyi Ticaret Odası İlköğretim Okulu olarak destekliyoruz. Bizi bugünümüzde onurlandıran, başta sayın Kaymakamımız Kamil Köten ve misafirlerimize teşekkür ederim, siz öğrencilerime şimdiden iyi tatiller dilerim” dedi.



Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hayrettin Hangül;” Sayın Kaymakamım öncelikle okulumuzun açılışının 2. yılında ve yeni binamıza geçişimizin 4. ayında okulum adına sizleri aramızda görmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Ayrıca gece gündüz demeden, yılmadan okulumuzun bahçesini eğitim öğretim yılına en güzel bir şekilde hazırlayan Belediye Başkanımıza ve ekibine de teşekkür ederim. Bu günden itibaren 19 Eylül de başlayan 4 aylık bir öğretim maratonunun sonunda 1. Yarıyılı tamamlamış bulunuyoruz. Bugün alınan karneler öğrencilerin bir dönem boyunca okulm yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. Sevgili öğrenciler, başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir faktördür. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır.


Başarılı olmanın belki de en önemli aşaması kendine güven duymadır.


Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Bütün bir dönemin yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Aslında her gün ve her an yaptığınız işi değiştirerek de dinlenebilirsiniz. Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını yok eder. Sizlerden beklediğimiz kibar ve saygılı olmalı, prensip sahibi olmalı, disiplinli çalışabilmeli, başkalarının düşüncesine saygı duyabilmeli, hürriyetçi ve demokratik bir anlayışa sahip olabilmeli, düşündüğünü yapabilecek cesarete sahip olmalı, güçlükler karşısında yılmamalı,eleştiriye açık olmalısınız. Ahlakın ve inancın yüce bir değer olduğu, inancın güç olduğu, çalışkanlığın erdem olduğu, dürüstlüğü, adaletli olmayı, toleranslı olmayı, sosyal barıştan ve dostluktan yana olmayı, bilginin güç olduğunu ve okumayı sevmeyi bilmelisiniz.



Sayın Kaymakamım, 1. Dönemin değerlendirilmesi sonucunda öğrencilerimden Takdir alanlar: 5 adet takdir, 76 adet de teşekkür almışlardır. Onur Belgesi alanlar ise 21 adettir. İlgili öğrencilerimi ve sınıfları candan kutluyor, teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimin II. Dönem daha başarılı olacaklarına inanıyorum.



Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, geleceği inşa etmek gibi çok yüksek bir amacı olan biz öğretmenlerin mesleğimizi mutlak surette en iyi şekilde icra etmek zorunda olduğu aşikardır. Bunu başarmak için de bu mesleğin inceliklerini en iyi şekilde öğrenip uygulamalıyız. Daha mutlu ve müreffeh bir gelecek bizim ellerimizdedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ün gösterdiği hedeflerin eğitim yoluyla gerçekleşebileceği gerçeğini daima canlı tutmalıyız. Bugün sınıflarımızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmayı bekleyen öğrenciler, yarın ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarabilmek için bayrağı hepimizden teslim alacaktır. Unutmayınız ki eğitim, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz. Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken, aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Bizler yönetici ve öğretmenler olarak öğrencilerimizin ders başarılan ve sosyal hayata hazırlanmaları konusunda özveri ile çalışıyoruz. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.



Değerli Velilerimize gelince de; Her yıl karne zamanı yaklaştığında medyada, karne kaygısı ile olumsuz haberlere rastlamaktayız. Öğrencilerde karne kaygısının altında yatan temel neden anne ve babaların değerlendirmeleridir. Her veli çocuğunun başarılı olmasını, verilen emeklerin karşılığının alınmasını ister. Düşük notlar velilerin hayal kırıklığı, üzüntü, kızgınlık, hatta suçluluk duymasına yol açar. Unutmamak gerekir ki, karne dönemindeki olumsuz eleştiriler, ileride çocuklar üzerinde olumsuz sorunlar çıkarır. Karneler çocuklarımızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınmaları lazımdır. Çocuklar birbirlerinden farklıdırlar bunu unutmayalım. Her çocuk kendine özgüdür, eşsiz ve değerlidir. Onu diğer arkadaşları ile kıyaslamayalım. Çocuklarımızın başarısızlığını problem yapmayalım, başarılarını da abartmayalım. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmayalım. Problemlerini bir aile sıcaklığı içinde çözmek, çocuklarımızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Tüm öğretmen arkadaşlarıma, bir dönem boyunca yararlı ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sağlık, başarı ve mutluluk dolu günler temenni ediyor ve sizleri hayatınız boyunca Yüce Rabbime emanet ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız