KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Ek Okul Binası Vali Güvençin Katılımı ile Açıldı !

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Akhisarın Dereköy’ünde Ek Okul binası, Çok Amaçlı Kültür Salonu, Çocuk Oyun Parkı ve Şehit Hava Pilot Teğmen Mustafa Dalman Parkının açılışını yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunma

19 Temmuz 2011 Saat: 16:56
Ek Okul Binası Vali Güvençin Katılımı ile Açıldı !
Ek Okul Binası Vali Güvençin Katılımı ile Açıldı !
DAYIOĞLU KASABI

Vali Güvenç’in konuşmasından sonra Dereköy Muhtarı Musa Pehlivan açılışta katkıları olan Manisa Valisi Celalettin Güvenç’e, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek’e, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz’a, plaketleri törenle verildi. Daha sonra Dereköy Muhtarlığının açılış için Muhtarlık binasının önünde katılanlara yemek verdi.

 

Dereköy Şehit Hava Pilot Teğmen Mustafa Dalman Parkı içinde düzenlenen açılış törenine Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Cumhuriyet Halk Patisi Manisa Milletvekili Sakine Öz, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Uçak Bakım Albay Ali Hikmet Kardaş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy,  Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

 

Dereköy Muhtarı Musa Pehlivan, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek’in konuşmalarından sonra Manisa Valisi Celalettin Güvenç konuştu. Vali Celalettin Güvenç;” Dereköy’de Manisa’mızın 782 köyünden bir tanesidir. Çok şükür cennet gibi bir parkın içinde oturup bu güzel töreni yapıyoruz. Buda bizim için mutlulukların en büyüğüdür. Avrupa’ya gittiğimizde hep anlatırız ya köylerde kasabalarda şöyle parklar var böyle çeşmeler vardı deriz. Ama çok şükür şu an bu güzel alanlardan birinde Dereköy’de bulunmaktayız. Bizi mutlu eden bir diğer özellik ise sizlerin bu eserler sahip çıkmasıdır, köylümüzün bizlere destek vermesidir. Sizlerinde köyümüze beldemize ve eserlerimize sahip çıkmanız bizi oldukça memnun etmektedir. Ben gittiğim her okulda orada okul aile birliğinden bayanların gelip bizden okul için bilgisayar istemelerinden ben şahsım adına çok mutlu oluyorum. Okulumuzun, köyümüzün güzelleşmesi ve gelişmesi adına muhtarlarımızın velilerimizle ortak çalışması bizi gene çok mutlu etmektedir. İşte olması gereken de budur. Bugün itibariyle güzel şeyler yapmış olabiliriz ama bu yeterli değildir, daha gidecek çok yolumuz var. Çünkü hala bu ülkede kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolardır. Oysa gelişmiş bir ülkede bu miktar 40 bin dolar civarındadır. Onun için tarlalarımıza sahip çıkmalıyız, ziraimizi bilimsel yollarla yapmalıyız. Tarım gönüllüsü mühendis arkadaşlarla irtibat halinde bulunacağız ve en önemlisi afetlere karşı tarlalarımıza tarım sigortası yapacağız. Zaten tarım sigortasının  yüzde 60’lık kısmını devlet karşılıyor ve biz tüm bunları yaparsak verimi artırmış olacağız. Ben buradan muhtarımı Musa Pehlivan’a  teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gerçekten bu projeler için çok emek sarf etti kendisi gayretinden dolayı kutluyorum dedi.

 

Müze ve roman dernek ziyareti


Daha sonra yapımı yıllardır süren ve bir türlü bitirilemeyen Akhisar Müzesini gezen Vali Celalettin Güvenç, yetkililerden Akhisar Müzesi hakkında bilgi aldı. Akhisar müze inşaatını gezdikten sonra Vali Celalettin Güvenç ve beraberindeki heyet ile Akhisar Çağdaş Romanlar Derneği Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Hacıishak Mahallesi 248 Sokak Numara 11’de bulunan Çağdaş Romanlar Derneğine ziyarette bulundu. Burada çocuklara Şapka ve tişört dağıttı. Buradaki ziyareti sonrasında ise Roman vatandaşları, mahalle sakinlerini ziyaret eden Güvenç, Mahalle sakinlerini dinledi. Kaymakam Mustafa Çek ise Mahalle sakinlerine İlçede düzenlenen kurslar hakkında bilgi vererek “Okumanın yaşı yoktur, kaç yaşında olunursa olunsun kurslara katılıp bu sorunu çözün. İleride bu yüzden sıkıntı yaşayamayın” diyerek okumaları ve okuma yazma bilmeyenlerinde bu vesile ile herkesin okuma yazması olması gerektiğini vurguladı.















































































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız