KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

EML Öğrenci Velileri Belediye Başkanı Hızlı’yı Ziyaret Etti

Akhisar Kayhan Ergun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Motorlu araçlar Teknolojisi Alanı öğrenci

25 Nisan 2011 Saat: 20:04
EML Öğrenci Velileri Belediye Başkanı Hızlı’yı Ziyaret Etti
EML Öğrenci Velileri Belediye Başkanı Hızlı’yı Ziyaret Etti
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Kayhan Ergun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Motorlu araçlar Teknolojisi Alanı öğrenci velileri , okul aile birliği başkan ve yönetimi ile kapı kapı dolaşarak dertlerini anlattılar.

Geçen yıl depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılan atölyenin yerine yeni atelye yapılmadığı için öğrencilerin soğukta, yağışta okul bahçesinde atölye eğitimini gördüklerini dile getiren veliler, sırasıyla önce ilçe kaymakamı Mustafa Çek’i, sonra ilçe milli eğitim müdürü Süleyman Mermer’ i ziyaret ederek sıkıntılarını dile getirip öğrencileri için atelye yapılmasını istediler. İki ziyaretten de istedikleri cevabı alamayan veliler, belediye başkanı Salih Hızlı’yı ziyaret ederek, belediye olarak bu şehrin çocuklarına sahip çıkmalarını istediler.

Belediye encümen salonunda otuz veli, okul aile birliği yönetimi  katılımı ile gerçekleşen ziyarette belediye başkanı Salih Hızlı ve başkan yardımcısı Ömer İşçi velilerin sorularını cevapladılar. Belediye Başkanı Salih Hızlı; “öğrenci velileri olarak sizleri burada görmekten çok mutlu oldum, hoş geldiniz.” Diyerek kendilerine çay ikram etti. Okul aile birliği başkanı  Kayalı; “ Sayın başkanım, memleket meselesi olarak kabul edilip önem verildiği söylenen Meslek Lisesi öğrencileri maalesef yaklaşık 1.5 yıldan beri atölye eğitimi göremiyorlar. Öğrencilerimiz yıkılan motorlu araçlar teknolojisi alanı atölyesinin yerine yeni atölye yapılmadığı için maalesef dışarıda, soğukta, yağmur altında pratik uygulama yapıyor. Bu meselenin artık sahiplenilerek çözüme ulaşmasını istiyoruz. Nereye başvurduysak ‘ödenek yok. Bizim görevimiz değil’ gibi son derece sorumsuz ve tutarsız cevaplar alıyoruz. Bizler bu çocukların sorununun hepimizin sorunu olduğuna inanıyoruz. Sizden bu konuda yardım bekliyoruz” dedi.

Öğrenci velilerinden Süleyman Kollu; “Motorlu araçlar teknolojisi alanı, araç gereç, motor ve ekipmanları, cihaz ve makine varlığı bakımından bölgedeki belki en iyi atelye. Öğrenciler son teknoloji ile üretilmiş motor, otomobil ve cihazları kullanarak son derece iyi bir eğitim alabilecek iken,  maalesef bina olmadığı için bu makine ve ekipmanları kullanarak pratik eğitim görme şansına sahip olamadılar. Bu süre içinde maalesef gerekli atölye eğitimini yeteri kadar alamadılar. Yıkılan atölyenin 1790 m2’lik alanı şuan boş duruyor. Bu yıl için artık yapılabilecek bir şey kalmadı. Ancak en kısa zamanda başlamak suretiyle eylül ayına kadar bir atölye yapılmalı. Akhisar’ın meselesi olan bu soruna belediye olarak sizin duyarsız kalmayacağınızı umuyoruz.” Diyerek atölyenin yapılması için gerekliliği anlattı.

Belediye başkanı Salih Hızlı, atölyenin durumu, öğrenci sayısı ve ihtiyaç duyulan atölye ile ilgili kısa bilgi aldıktan sonra; “Bu problem çözülemeyecek bir problem değil. Çocuklarımızın eğitimlerini tam görmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Problemi tek başımıza olmasa da muhakkak çözüm ortağı olarak çözeceğiz. En kısa zamanda okul olarak tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu belirten bir proje gelirse biz elimizden geleni yaparız.” dedi.

Öğrenci velisi ve bölüm öğretmeni Süleyman Kollu; “ Sayın başkanım ilginize ve çözüm için gösterdiğiniz duyarlılığa, öğrencilerimiz, velilerimiz ve okul öğretmenleri adına teşekkür ediyoruz.” Diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Şehirde yapılanlar ve yapılması planlanan bazı çalışmaları anlatan Salih Hızlı, “belediye olarak eğitim meselelerine önem veriyoruz. Tüm okullarımızın eğitim vadisinde toplanarak, kültür salonu, spor salonu ve eğitim kampüsü ile tamamen eğitime uygun bir ortamda olmasını istiyoruz. Hatta belki ulaşım için hafif raylı sistem ya da metrobüs tarzı bir ulaşım aracı da düşünüyoruz. Bunun için ileriye dönük plan ve çalışmalarımız var. Amacımız daha ferah, yaşanılabilir bir Akhisar’ı hep birlikte inşa etmek” dedi.

Öğrenci velileri, zaman ayırdığı ve sıcak yaklaşımı için belediye başkanı Salih Hızlı ve Ömer İşçi’ye teşekkür ettiler.

 












 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız