KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerindeki Faiz Artışına Akhisar'dan Sert Tepki

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, esnaf kredi kooperatiflerinde yapılan faiz oranı ve ödeme süresi değişiklikleriyle ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

2 Nisan 2024 Saat: 15:18
Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerindeki Faiz Artışına Akhisardan Sert Tepki
Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerindeki Faiz Artışına Akhisar'dan Sert Tepki
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerindeki Faiz Artışına Akhisar'dan Sert Tepki

Haber Merkezi

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, esnaf kredi kooperatiflerinde yapılan faiz oranı ve ödeme süresi değişiklikleriyle ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada, esnaf kefalet kredi kooperatiflerinde faiz oranlarının yüzde 25'ten yüzde 29'a çıkarılmasına ve 60 ay olan ödeme süresinin 36 aya düşürülmesine tepki gösterildi.

Başkan Güral, Akhisarlı esnaf ve sanatkarın haklarını korumak adına yapılan bu değişikliklerin kabul edilemez olduğunu belirtti ve kredi kooperatifinden bir açıklama yapılmasını talep etti. Güral, "Faiz oranlarının artışını bir nebze anlayabiliriz, ancak ödeme süresinin kısaltılmasını kabul etmiyoruz. Eğer derdiniz esnaf ve sanatkarı korumaksa, gerekli tavrı koymalısınız. Bu şartlarla esnaf ve sanatkarımızı batırırsınız ve bu durumun vebali üzerinize olur." dedi.

Akhisarlı esnafın zor koşullar altında ayakta durmaya çalıştığına dikkat çeken Başkan, bu tür değişikliklerin esnafın yükünü daha da ağırlaştıracağı ve onları ekonomik olarak daha da zorlayacağı uyarısında bulundu. Esnafın sesinin duyulması ve haklarının savunulması için kooperatif yönetimine çağrıda bulunan Güral, değişikliklerin gözden geçirilmesini ve esnafın lehine adımlar atılmasını talep etti.

Başkan Güral'ın açıklaması, Akhisarlı esnaflar arasında geniş yankı buldu ve birçok esnaf bu değişikliklerin kendi işletmeleri üzerindeki olumsuz etkilerini dile getirmeye başladı. Kamuoyunun da desteğini isteyen Güral, esnaf ve sanatkarların zaten zor koşullarda çalıştığını ve bu tarz adımların onları daha da zor duruma düşüreceğini vurguladı. Odanın, esnafın yanında durmaya ve onların haklarını savunmaya devam edeceğini ifade eden Güral, konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız