KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Fikret Dereköy İlkokulu'nun protokolü imzalandı

Akhisar'a hayırsever Dereköy Özel Eğitim Ltd. Şti. tarafından yapılacak olan 16 derslikli Fikret Dereköy İlkokulu binası için protokol imza töreni düzenlendi.

7 Temmuz 2023 Saat: 19:58
Fikret Dereköy İlkokulunun protokolü imzalandı
Fikret Dereköy İlkokulu'nun protokolü imzalandı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Fikret Dereköy İlkokulu'nun protokolü imzalandı

Akhisar haberleri COM - MHA

Akhisar'a hayırsever Dereköy Özel Eğitim Ltd. Şti. tarafından yapılacak olan 16 derslikli Fikret Dereköy İlkokulu binası için protokol imza töreni düzenlendi. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, hayırsever Doğan Dereköy ve Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem'in katılımıyla tören, Manisa Valiliği Makamında gerçekleşti.

İmzalanan protokol ile Atatürk Mahallesi'ndeki 1557 ada 292 parsel üzerindeki hazineye kayıtlı ve Bakanlık tarafından tahsis edilmiş 4579 metrekarelik arsaya, hayırsever Dereköy Özel Eğitim Ltd. Şti. tarafından 16 derslikli özel proje bir ilkokul binası yapılacak. Bina anahtar teslim edilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek. Okula "Fikret Dereköy İlkokulu" adı verilecek ve okul öncesi bölümüne ise "Asude Dereköy Anasınıfları" adı verilecek. Okulun yapımının 15 ay içinde tamamlanması hedefleniyor ve böylece Akhisar'daki çocukların yeni bir eğitim ortamına kavuşmaları sağlanacak.

Törende konuşan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, eğitime yapılan yatırımın önemine vurgu yaparak, hayırsever iş insanı Doğan Dereköy'e teşekkürlerini iletti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Akhisar İlçesinde böyle bir yatırımın ihtiyaç olduğunu, hayırseverimizin de bu ihtiyaca büyük katkı sağladığını ifade ederek yapılacak okulun hayırlı olmasını diledi.

Hayırsever Doğan Dereköy, babalarının adını yaşatmak için böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini bunun için de devletin sağlamış olduğu imkândan dolayı teşekkürlerini iletti.

Kaymakam Murat Kütük ise “Yaşanan depremlerden sonra Akhisar İlçesinde birçok okulumuz ağır hasarlı veya depreme dayanıksız çıktığından dolayıbirçok okulumuzda ikili eğitim yapılıyor.Hayırseverimiz de eğitimin içinden gelen ve geleceğe yatırım yapmak isteyen biri. Hayırseverimize teşekkür ediyoruz. Ciddi bir ihtiyacı ciddi bir sıkıntıyı gidermiş olacak veinşallah babasının adı bir ömür boyu yaşayacak” dedi.

Vali Yaşar Karadeniz de yaptığı konuşmadahayırsever aileye teşekkürlerini ileterek; “Akhisar İlçemize Fikret Dereköy adıyla 16 derslikli ilkokul yapılacak. Bu okul ayakta kaldığı ve oradaki öğrenciler bu okuldan istifade ettiği sürece Fikret Bey’in adı yaşatılacak. Memlekete yapılan yatırımların her birinin kıymeti var. Eğitime yapılan yatırımın ülkemizin geleceği ile de ilgili olması bakımından değeri daha farklı.” Dedi.

Son üç yıl içerisinde Milli Eğitime bağlı tüm kuruluşlarda depremsellik yönünden yapılan tespitlerdebirçok okulun ya güçlendirme ya da yıkılıp yeniden yapılma süreci içerisine girdiğini belirten Vali Karadeniz, “Bu konuda önemli ölçüde mesafe alındı şu anda Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ayda bir ya da birkaç tane inşaatı tamamlanan okulun açılması için onayın imzaya gelmesi bizi mutlu ediyor. Bu da yapılan çalışmaların meyvelerinin alınmaya başlandığının göstergesi. İnşallah aynı şekilde yapılacak olan okulumuzun da en kısa sürede tamamlanarak açılışı gerçekleştirilir. Okulumuz Akhisar İlçesine ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun.” Şeklinde konuştu.

Akhisar İlçesiAtatürk Mahallesinde yaptırılacak olan 16 derslikli ilkokul binasınınanahtar teslimi yapılarak Millî Eğitim Bakanlığına devri gerçekleştirilecek. Dereköy Özel Eğitim Ltd. Şti. tarafından yaptırılacak olan okula Fikret Dereköy İlkokulu ismi verilecek. Okulun zemin katındaki okul öncesi bölümünün girişi ise Asude Dereköyismiyle hizmet verecek.







 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız