KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

İlköğretim Haftası Törenle Başladı!

İlköğretim Haftası Törenle Başladı!

19 Eylül 2011 Saat: 19:48
İlköğretim Haftası Törenle Başladı!
İlköğretim Haftası Törenle Başladı!
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Haftası kutlama töreni sabah Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer’in çelenk koymasıyla töreniyle başladı. Daha sonra Akhisar Gazi-Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Bahçesinde saat 10.30 da başladı. 8.ci sınıf öğrencileri Kadir İkiz ve Betül Uzun’un sunuculuğunu yaptığı, İlköğretim Haftası kutlaması töreni Beden Eğitim Öğretmeni Çağatay Özçelik’in komutuyla Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

 

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı öğrenciler adına Okulun öğrencilerinden Ezgi Sevgen yaptı. Ezgi Sevgen;”  “Dünyanın en zengin aklını gördüm Sermayesini sordum, dedi ki: okul.”İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir. Bizler okula bilgilenmek, aklımızı zenginleştirmek, uygar bir insan olmak için geliyoruz. Öğretmenlerimiz de bu özellikleri bizlere kazandırmak için buradadırlar. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Ünlü Fransız romancısı Victor Hugo der ki: “Okul uygarlığın geliştiği yerdir. Okul eğitim ve öğretim yuvası olarak, bizlere çeşitli bilgiler verir, beceriler kazandırır, yenilikleri; gideceğimiz yolu, Atatürkçülüğü en iyi biçimde kavratır. Ayrıca okul, toplu yaşamayı, birbirimizi sevmeyi, kurallara uymayı da öğretir. Okula g ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşama ve başlangıçtır. Atatürk bir sözünde şöyle diyor: “İlk ilham; ana baba Kucağından sonra, okuldaki öğretmenin d vicdanından, eğitiminden alınır. Eğer aklımızın zengin olmasını istiyorsak, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsak okulumuza dört elle sarılıp ona sahip çıkmamız gerekir. Okulun bütün olanaklarından ve öğretmenlerimizden, en iyi biçimde yararlanmalıyız. Düzenli çalışmalıyız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düze programlı ve disiplinli çalışmaktan geçer. İnsan var olduğundan beri, yeni şeyler öğrenmek ve bilgiye sahip olmak istemiştir. Bundan dolayı tarih boyunca sürekli çalışmış, araştırmıştır. Gelişmiş toplumlarda bilgi, güç ve otoritedir. Bilgiye ulaşmak için ise modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlar okullardır. Okullarımızın amacı; biz öğrencileri bilgilendirerek, hayata ve geleceğe hazırlamaktır. Yeni bilgiler yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle İlköğretim Haftasını kutlarız” dedi.

 

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar Gazi-Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Şerafettin Çelebi yaptı. Şerafettin Çelebi;”Bugün başlayan 2011-2012 eğitim öğretim yılının ve ilköğretim haftasının ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olması dileğiyle hepinize hoş geldiniz der saygılar sunarım. İlköğretimin amacı, öğrencileri vatanını milletini severek; kendine ve topluma yararlı olacak şekilde hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır. İlköğretim kurumları olarak bizlere düşen de öğrencilerimizi bu doğrultuda yetiştirmektir. Böylece öğrencilerimiz zihinsel bedensel ve ahlaki açıdan gelişmesini sağlar, topluma yararlı bir fert haline gelir. Atatürk bir sözünde diyor ki; “ İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır. Geleceğini teminat altına almak isteyen bir milletin; çocuklarını, ilimle donatarak, ahlaklı ve faziletli insanlar olarak yetiştirmesi gerekmektedir. İlim ve ahlak daima at başı götürülürse gerçek medeniyet ve gerçek çağdaşlık ortaya çıkacaktır. Birinin ihmal edilmesi birçok toplumsal sorunlara neden olacaktır. Çocuklarımıza ilim ve ahlak kazandırma çalışmalarımızda ilköğretimin sınıf ve sıralarında başlamakta ve devam etmektedir.Bu bilinçle 5-6 yaşında velilerimizden teslim aldığımız sevgili öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek ailesine, çevresine topluma ve insanlığa yararlı bir fert haline getirmek için yine velilerimizle iş birliği içinde ortak çalışmalar yapmaktayız. Bizim varlık nedenimizi ve misyonumuzu, velilerimizin de en büyük arzusunu oluşturan bu ideal uğruna her türlü çalışma, emek ve gayret sarf edilmektedir. Atatürk’ün ifade ettiği Yeni neslin oluşması için çalışmalarımıza bugün tekrar daha yüksek bir aşk ve heyecanla başlayacağımızı ifade ederken yeni öğretim yılının ve ilköğretim haftasının hepimize hayırlı uğurlu olmasını diler saygılar sunarım” dedi.

 

“İlköğretim Haftası “ kutlama töreninde konuşan Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer;” çok kıymetli mesai arkadaşlarım, öğrenci velilerimiz ve sevgili öğrenciler; 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda İfadesini bulan temel eğitimin amacı; Türk Milletinin bütün fertlerini Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve gerçekleştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı, beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere , hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip verimli kişiler olarak yetiştirmektir. Öğrenmek, bilmek kadar güzel şey yoktur. Ancak öğrenmek ve bilmek uygulamak ile taçlandırılmalıdır. İnsan hayatının her evresinde öğrenme vardır. Öğrendiklerinizi günlük yaşamımızda uyguladığımızda ise hayatı güzelleştiren, yapılacak işleri kolaylaştıran davranışlar ortaya çıkar. Çağımız bilgi ve iletişim çağıdır. Öğrenme merakımızı ne kadar çok diri tutarsak o kadar çok bilgiye ulaşırız ve bu bilgiler bizi ve ülkemizi dünyada söz sahibi yapar. 2011-2012 eğitim öğretim yılına Akhisar ilçemiz olarak hazırız. Eğitim öğretime yeni kazandırdığımız derslikler ile daha önce ikili öğrenim yapılan Atatürk 100. yıl, M.S. Göldelioğlu ve Zeytinliova ilköğretim okullarımızda tekli eğitime geçmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesinin kendi binasına geçmesi ile de Misak Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencilerini tekli eğitime almayı planlıyoruz. Böylece sadece Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulunda kısmen ikili eğitim devam etmiş olacak.

Ayrıca Yırcalı ve M.S. Göldelioğlu ana okullarının faaliyete geçmesi ile müstakil anaokulu sayımızı dörde çıktı. Okul öncesi eğitimde ilçemiz Türkiye ortalamasının iki katına yakın bir orana ulaştı. Eğitimin üç temel ayağı vardır. Okul-veli-çevre. Çocuklarınıza sahip çıktığınız müddetçe başarılı oluruz. Okullarımız ve öğretmenlerimiz ile bağlarınızı sıkı tutunuz. Öğretmenlerimizden gelen yapıcı önerileri uygulayınız. Çocuklarınızın başarısının ve sizin memnuniyetinizin arttığını göreceksiniz. Özverili çalışmalarınız neticesinde merkezi sınavlarda ilçe ve Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Öğrencilerimize daha fazla sahip çıkarak, takip ederek onlara rehberlik ederek çok daha güzel başarılar elde edeceğimizi ve ülkemizin gelecek 10 yıllarını inşa edeceğimizi unutmayalım. Her yeni bilginin sizi daha özgür, kendine güvenen, geleceğe umutla bakan bireyler olarak yetiştireceğini asla unutmayınız. Zamanınızı nasıl geçireceğinizi değil, nasıl değerlendireceğinizi düşünün. Çok kitap okuyun, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerde bulunun, geçen zamanın bir daha geriye gelmeyeceğini aklınızdan çıkarmayın. Yapıcı olun, arkadaşlarınızla iyi geçinin ve sizin yetişmeniz için çırpınan aile ve öğretmenlerinizi sevin. 2011-2012 Eğitim öğretim yılına okullarımızın fiziki ortamlarının iyileştirilmesi için azami gayret gösteren başta Belediye Başkanım Salih Hızlı ve şahsında tüm Belediye çalışanlarına teşekkürü eğitim camiam adına bir borç bilirim. Bizleri onurlandırdığınız için teşekkür eder, eğitim öğretim yılımızın hayırlı olması dileğiyle saygılar sunarım” dedi.

 

Akhisar Gazi-Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinden Tuğba kayış “Ben Okumak İstiyorum” şiirini, Batın Erdemli “İlköğretim Haftası” şiirlerini okudular. Mustafa Ege Gün, öğrenci andını okudu. Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu halk Oyunları ekibinin gösterileriyle tören sona erdi.

 

Akhisar Gazi-Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan “İlköğretim Haftası“ kutlama programına Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, şube müdürleri, Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

www.akhisarhaberleri.com---İlköğretim Haftası Törenle Başladı!
www.akhisarhaberleri.com---İlköğretim Haftası Törenle Başladı!
www.akhisarhaberleri.com---İlköğretim Haftası Törenle Başladı!
www.akhisarhaberleri.com---İlköğretim Haftası Törenle Başladı!
www.akhisarhaberleri.com---İlköğretim Haftası Törenle Başladı!
www.akhisarhaberleri.com---İlköğretim Haftası Törenle Başladı!
www.akhisarhaberleri.com---İlköğretim Haftası Törenle Başladı!
www.akhisarhaberleri.com---İlköğretim Haftası Törenle Başladı!
www.akhisarhaberleri.com---İlköğretim Haftası Törenle Başladı!


































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız