KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Kayalıoğlu’nda İlköğretim Haftası Kutlandı

Kayalıoğlu’nda İlköğretim Haftası Kutlandı

16 Eylül 2013 Saat: 17:54
Kayalıoğlu’nda İlköğretim Haftası Kutlandı
Kayalıoğlu’nda İlköğretim Haftası Kutlandı
DAYIOĞLU KASABI

Kayalıoğlu beldesinde 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı törenle başladı. Kayalıoğlu belediye başkanı Mehmet Gökfiliz, milli eğitim şube müdürü Cafer Tetik, CHP Kayalıoğlu belde başkanı Gürcan Özcan, belediye meclis üyeleri Emin Türkoğlu ve Çiğdem Tekin, mahalle muhtarları ve okul müdürü Erdem Kulelinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış töreni, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Tören Okul müdürü Erdem Kuleli’nin açılış konuşması ile devam edildi. Okul müdürü Erdem Kuleli;

Sayın müdürüm, sayın belediye başkanım, değerli çalışma arkadaşlarım, kıymetli veliler, sevgili öğrenciler,

Bildiğiniz gibi artık ülkemizde eğitim süresi on iki yıldır ve zorunludur. İlköğretim haftasının kutlandığı bu günde, Atatürk’ün hedeflediği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın ancak bilgi ile mümkün olacağının bilinciyle 2013-2014 öğretim yılına başlıyoruz.

Buradan hepinizin, yeni bir öğretim yılına başlamış olmanın heyecanı ve coşkusu içerisinde olduğunu görüyorum.

Değerli veliler çocuklarınız burada bilginin yanında beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı öğreniyor. En büyük isteğimiz okullarda öğrenilen bu bilgileri yaşamda karşılaştığı problemleri çözmede kullanmalarıdır. Çünkü kullanılmayan bilgi değersizdir. Öğrenilen bilgileri ne kadar çok insanlığa faydalı olacak şekilde kullanırsak ülkemizi gelişmiş ülkeler arasına en kısa sürede sokarız. Çünkü bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Planlı eğitim ilkokuldan başladığından ve bilgilerin temeli ilkokulda atıldığından bu yüzden İlkokul eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahiptir.

Sizlerden isteğimiz bu dünyalar güzeli çocuklarımızı gelin birlikte yetiştirelim. Birbirimize destek olalım. Paylaşarak dertlerimizi azaltıp, sevinçlerimizi çoğaltalım. Birlikte hedefler koyup, bu hedeflere ulaşıp Kayalıoğlu beldesini imrenilen örnek gösterilen bir belde yapalım. Şahsen bunu gerçekleştirecek veli ve öğrenci portföyü ile öğretmen kadromuzun mevcut olduğunu görüyorum. Yapmamız gereken tek şey buna inanıp bu yolda beraber yürümek.

Sözü daha fazla uzatmadan yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle ilköğretim haftanızı kutluyorum, dedi. Daha sonra ilçe milli eğitim şube müdürü Cafer Tetik; öğrencilerimizin 2013-2014 eğitim – öğretim yılını kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum. Öğrencilerimizin gelişme çağındaki en önemli yılları okul sıralarında geçerken çağdaş bir ülkenin de bu sıralardaki fikirli insanlardan çıktığını da görüyoruz. O yüzden okul hayatınız önemli bir gelecek yatırımıdır. Bu süreçte eğitim yılınızın da gelecekte hayırlı olmasını diler hepinizin ilköğretim haftasını kutluyorum, dedi.

Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz konuşmasında; sayın şube müdürüm, sayın okul müdürüm, değerli öğretmenler, değerli veliler ve sevgili öğrenciler, 2013-2014 eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle düzenlenen törene hoş geldiniz.

Bu yıl yaptığımız tören, bir önceki yıllarda yaptığımız törenlere göre biraz daha hüzünlü. Çünkü yeni çıkan büyükşehir yasası gereği beldemiz kapatılıyor. Son umudumuz anayasa mahkemesine yapılan itirazdı ancak o itiraz da Cuma günü reddedildi. Bu açılış töreni, Kayalıoğlu belediyesi olarak yaptığımız son açılış törenidir. O nedenle hüzünlüyüz. Bundan sonra okulumuz Akhisar’ın Kayalıoğlu mahallesinin bir okulu olarak devam edecek. Bizim için tarifi zor bir hüzün bu. Ancak yaşam devam ediyor.

Değerli öğretmenler; koşullar ne olursa olsun, dünya görüşünüz ne olursa olsun, sizlere emanet edilen çocuklarımızı Atatürk devrimlerinin ışığında yarınlarımız için donanımlı birer genç olarak yetiştirmeniz gerekmektedir. Çocuklarımıza ulusal onuru korumanın, ülkeyi emperyalizmden korumakla eş değer olduğunu öğrenmeniz gerekmektedir. Bu istek sadece benim ve öğrenci velilerinin isteği değil, ulu önder gazi Mustafa kemal Atatürk’ün 1921 yılında milli eğitim kongresinde sizlere verdiği görevdir.

Değerli veliler; bizlerinde görevi yarınların mimarı olacak çocuklarımızın eğitim durumlarını, okul ve öğretmenler ile ilişkilerini, arkadaş çevrelerini takip etmek, onları iyiye ve güzele yönlendirmektir. Unutmayalım ki eğitim ailede başlar. Aile, okul ve öğretmenler ile birlikte el ele vererek çalışırsa başarı kazanır.

Sevgili çocuklar; sizler geleceğin ışığısınız. Yurdumuzu aydınlatacak, Atatürk devrimlerine saldırılara dur diyerek, o’nun fikirlerini geleceğe taşıyacaksınız. Sınıfına girdiğinizde, Atatürk’ün sizlere umutla baktığını unutmayın. Atatürk’ün ışığını karartmak isteyenlere sizler karşı duracaksınız. O’nun o mavi gözleri, siz başarılı olunca daha ışıl ışıl gülümseyecektir. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Öğretmen arkadaşlarıma başarılar diler, hepinizi saygı ile selamlarım, dedi.

Okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiirler ve şarkılar ile programa devam edildi. Okul hayatlarına ilk adımı atan anaokulu öğrencileri ve 1. Sınıf öğrencilerine, 8. Sınıf öğrencilerinin hoş geldiniz dileğiyle çiçek takdimi ile devam edildi. Milli eğitim müdürlüğünün önceki yıllarda temiz okullara verilen beyaz bayrak uygulaması bu yılda okulun başında Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu ilköğretim okuluna verildi. Teşekkür plaketini ve beyaz bayrağı takdim eden şube müdürü Sayın Cafer tetik; hem okul müdürüne hem de Kayalıoğlu belediye başkanı Mehmet Gökfiliz’e göstermiş oldukları titizlikten dolayı teşekkür ederken bunun uzun yıllar devam etmesi temennisinde bulundu. Program burada sona erer iken okul müdürü Erdem Kuleli protokol üyelerine ve okul aile birliği başkanı Sayın Bircan Tan’a ikramlarda bulundu. Bu program içerisinde Keskinoğlu ailesinden katılımın olmayışı dikkatlerden kaçmadı.

Program Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz, meclis üyeleri Emin Türkoğlu ve Çiğdem Tekin ile CHP belde başkanı Gürcan Özcan’ın katılımıyla, ilköğretim yılı haftası nedeniyle Özel Akhisar Koleji ziyareti ile son buldu.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız