KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Kayalıoğlu Yeni Eğitim ve Öğretim Yılını Açtı

Kayalıoğlu Yeni Eğitim ve Öğretim Yılını Açtı

17 Eylül 2012 Saat: 18:51
Kayalıoğlu Yeni Eğitim ve Öğretim Yılını Açtı
Kayalıoğlu Yeni Eğitim ve Öğretim Yılını Açtı
DAYIOĞLU KASABI


Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İlk Öğretim Okulu, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı’nı güzel bir törenle açtı. Törene Kayalıoğlu Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gökfiliz, Belediye Meclis Üyeleri Emin Türkoğlu, Çiğdem Tekin ve Çiftçi Malları Koruma Başkanı Gürcan Özcan katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Ardından Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz konuşma yaptı.

Konuşmasında “Sayın okul müdürüm, değerli öğretmenler, değerli veliler, sevgili öğrenciler, Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlangıcı nedeniyle düzenlenen törene hoş geldiniz. Değerli öğretmenler, okul, karanlıklara ışık tutmayı öğreten, çocuklarda, ulusal bilinç, özgürlük, bağımsızlık, ülke onuru, ülke çıkarı gibi duygu ve düşüncelerin oluşmasını sağlayan, Atatürk ilke devrimlerini yaşatacak olan kurumlardır. Ulu önder Atatürk’ün deyimiyle okul; genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun, en güvenli yolu öğretir. Değerli veliler, bizler de her fırsatta okulun ve öğretmenlerin yanında olarak, onlarla birlikte çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamalıyız. Eğitim yaşamın her safhasında devam eden bir eylemdir. Unutulmamalı ki öğretmen veli işbirliği çocuklarımızın daha iyi eğitilmesi için, eğitim kalitesinin artması için gereklidir. Sevgili çocuklar, sizler aydınlık Türkiye’nin geleceğisiniz. Sizler, Atatürk devrimlerinin ışığısınız. Sizler, üzerimize örtülmeye çalışılan karanlıkları aydınlatacak güneşlersiniz.

Atatürk sizlere her zaman güvenmiş, ülkenin geleceğini sizlerin aydınlatacağını Bursa’da çocuklarla yaptığı sohbette şöyle dile getirmiştir.“Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.”Bizler de bu uğurda her zaman sizlerle birlikte olacağımıza söz veriyoruz. Gelecekte de bugün olduğu gibi ülkemizi Atatürk’ün yolundan çevirmek isteyen zavallılar olacaktır ama biliniz ki, hiçbir zaman bu emellerine ulaşamayacaklardır. Onlar, Atatürk ilke devrimlerinin gücünü, sizlerin ve bizlerin bu devrimlere bağlılığımızı tam olarak anlayamamış cahillerdir. Yeni öğretim ve eğitim yılının hepimize başarı getirmesi, Atatürk ilke devrimleri ışının yol göstericiniz olması dileğiyle saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Belediye başkanının ardından konuşmasını yapan okul müdürü Erdem Kuleli “Sayın Başkanım, değerli meslektaşlarım, saygıdeğer veliler ve sevgili öğrenciler,2012–2013 eğitim ve öğretim yılının başladığı şu dakikalarda okula ilk kez adım atmanın heyecanıyla yüreği çarpan, tekrar okuluna, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan çocuklarımızın heyecanını, aramızdan ayrılan arkadaşların üzüntüsünü yaşıyoruz.

Sayın Veliler; eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çağımızda bilgi hem çok çeşitlendi, hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip, olumsuzluklarından uzak kalabilmek iyi bir eğitimle sağlanır. Gelecek eğitimle biçimlenecektir. İşte bugün hep birlikte öğrencilerimize eğitim kapılarını açıyoruz. 

Bizler onları kucaklarken, sizleri de yanımızda görmek istiyoruz. Öğrencilerimizin başarısında maddi ve manevi desteğiniz onları motive edecek ve başarılarını yükseltecektir.

Sevgili Öğrenciler: Sizler okulumuzda kişiliği gelişmiş, ilke ve hedefleri olan, çağdaş, bilgili, Atatürkçü, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı gençler olarak yetişiyorsunuz. Sizlerin başarısı sadece okulun başarısı değil Türkiye Cumhuriyeti’nin de başarısı olacaktır. Eğitim ve öğretim sizin de bu gelecekte yer almanızı sağlayacaktır. Öğrenimin sadece okulda bitmediğini ömür boyu sürdüğünü aklınızda tutarak eğitim ve öğrenimin her fırsatını değerlendirmelisiniz. Bütün bu amaçlarımıza ulaşabilmenin yolu, Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi "Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak".                                                                        

Bu bilinçle yeni öğretim yılının öğrencilerimize başarı, sevgi, mutluluk dolu günler getirmesini diliyorum” dedi.

Sonrasında 8. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilere okula yeni başladıkları için hoş geldiniz çiçeği verdiler. Okulun öğretmenlerinden handan saygılar eğitim ve öğretimin önemi ile ilgili konuşmasını yaptı. Sonrasında ilköğretim okulu öğrencileri ilköğretim haftası ile ilgili ünlü sözler ve şiirler okudular. En son belediye başkanı Mehmet Gökfiliz, belediye meclis üyeleri Emin Türkoğlu ve Çiğdem Tekin tüm öğrencilere hediye sundular ve tören sona erdi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız