KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Macide- Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Yapım Protokolü İmzalandı

Macide- Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Yapım Protokolü İmzalandı

7 Haziran 2012 Saat: 16:08
Macide- Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Yapım Protokolü İmzalandı
Macide- Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Yapım Protokolü İmzalandı
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar ilçesinde 14 Derslikli Akhisar Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi yapım protokolü Vali Daşöz’ün katılımıyla düzenlenen törenle imzalandı. Akhisar Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen imza törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer,  hayırsever kardeşler Birol, Birtan ve Bülent Taşkınlar katıldı.

 

Eğitim adına yapılan her yatırım çok değerli olduğunu belirten Vali Daşöz;” Değerli arkadaşlarım tabi bugün Akhisar’ımız da bir büyük mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Akhisar’ımıza daha önceden de ifade ettiğimiz gibi hep güzel vesilelerle gelmek kısmet oldu. Genelde mutlulukları yaşadık. İlimizin geleceği adına, ilçemizin geleceği adına güzel hizmetlere vesile oldu. Bugün de yine bir önemli konuda ilgili arkadaşlarımızla birlikte sizlerin huzurunuzdayız. İlimize ve ilçemize marka değerinden olan Ramiz Köfte olarak bütün Türkiye’nin tanıdığı bildiği bir firmamızın saygı değer sahipleri ilçemize çok önemli bir okul kazandırmak amacıyla bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Bir fen lisesi arkadaşlarımın da ifade ettiği gibi fen lisesi ilçemizde açıldı. Ama kendisine ait olmayan bir binada uygun olmayan şartlarda varlığını sürdürüyor. Yeni yapılacak bina çok güzel ve modern bir bina olacak. Ramiz Köfte ismine ve prestijine yakışır bir bina olacak. Devlet olarak bizde pansiyon kısmını tamamlayacağız. Gerçekten ben bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Eğitim adına yapılan her yatırımın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Hele hele bunu çok değerli markalar yapıyorsa onların sosyal sorumlulukların toplum adına daha büyük bir örnek olma değerine sahip olduğuna inanıyorum ve onların ilişkisinin sadece okul yapmakla bitmeyeceğini de biliyorum. Bu tür firmalarımız hep böyledir. Varlıklarını sürdürdükleri müddetçe de o okulla ilişkileri manevi olarak maddi olarak hep devam edecektir. Ramiz Köfte markası tüm Manisalıları gururlandıran bir markadır. Onlar anneleri ve babaları adına Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi adıyla bu okulu yapıyorlar. Hayırlı bir evlat topluma da iyi bir örnek olarak huzurumuzdalar. Arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Bu protokolün de hayırlı uğurlu olsun diliyorum. En yakın zamanda biteceğine inanıyorum. Bizde devlet olarak üzerime düşen sorumluluğu yapıp Akhisar’ımıza muhteşem bir okul kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.


Köfteci Ramiz şirketi yönetim kurulu üyesi Avukat Birtan Taşkınlar;”Akhisar’da doğmuş büyümüş bir firmanın bir ailenin bu şehre çok büyük borcu olduğunu düşünerek yola çıktık. Gerçekten biz Akhisarlıyız, Akhisar’da doğduk bu bölgenin insanıyız. Bütün kesimlere borcumuz olduğunu yürekten inanıyoruz. Bu borcumuzu küçük küçükte olsa ödeyeceğiz. Bu bir başlangıç belki de sosyal sorumluluk alanında Akhisar’ımıza klasik okul mimarisinden biraz farklı çizgilerle ayrılmış daha estetik farklı olan ancak yine bakanlığımızın uygun gördüğü usul ve yasaya yönetmelere uygun olan bir okul projesiyle karşınıza çıktık. Bizim ailemizin çok küçük yaştan beri çarşının içinde ki küçücük köfteci dükkanı olduğumuz günden bu yana bir öyküsü vardı, bir düşü vardı, bir hayali vardı. O bugün gerçekleşiyor. Oda uzun yıllar önce rahmetli olmuş annemizin ve babamızın adına bir eğitim kurumu açabilmekti. Bugün temeli atılıyor. Bu konuda ben gerçekten sayın valime sayın kaymakamıma teşekkür ediyorum. Bu arada Akhisar Belediye Başkanımıza bütün belediyemize ve bu projede çok ciddi çalışması emeği geçen sayın İlçe Eğitim Müdürüne, Manisa İl Milli Eğitim Müdürüne gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Akhisar’dan çıkan evladımıza bir mimari firmamıza bu projeyi çizdirdik. Bütün zor tarafı onlara aittir. Evet parasını biz vereceğiz ama işi onlar yapacaklar, inşallah önümüzde ki eğitim öğretim yılının 2. yarı olan şubat ayına kalmadan yıl sonu itibarıyla 31.12.2012 tarihi itibarıyla onlara takdim etmek istiyoruz” dedi.


Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı,  Belediye olarak her zaman bu tür sosyal sorumluluk projelerini desteklediklerini ifade etti.Konuşmalardan sonra Vali Daşöz ve hayırsever Taşkıran kardeşler arasında 14 Derslikli Akhisar Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi yapım protokolü imzalandı.

 

-----------








                                                                        

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız