Akhisar'a Yeni Organize Sanayi Bölgesi İçin Çalışmalar Sürüyor

1 Temmuz 2026 Saat: 16:14
Akhisar'a Yeni Organize Sanayi Bölgesi İçin Çalışmalar Sürüyor
Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili, ilçenin sanayi altyapısını güçlendirecek yeni bir organize sanayi alanının kazandırılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıkladı.

Sezgin Ticaret Akhisar
Akhisar'a Yeni Organize Sanayi Bölgesi İçin Çalışmalar Sürüyor

Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili, ilçenin sanayi altyapısını güçlendirecek yeni bir organize sanayi alanının kazandırılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıkladı. Yaklaşık 500 hektarlık alanda planlanan proje ile Akhisar'ın üretim kapasitesinin artırılması, yeni yatırımların önünün açılması ve istihdama önemli katkı sağlanması hedefleniyor.

Başkan Kayserili, Akhisar'da faaliyet gösteren Akhisar Karma Organize Sanayi Bölgesi ile Süleymanlı Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamen dolu olduğunu belirterek, yeni yatırımcıların sanayi parseli bulmakta zorlandığını ifade etti. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin de genişleme alanının bulunmadığını hatırlatan Kayserili, yeni yatırımların Akhisar'a kazandırılması için ilave sanayi alanına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bu kapsamda, Akhisar Belediyesi mülkiyetinde bulunan Kayalıoğlu Mahallesi'ndeki yaklaşık 500 hektarlık alan üzerinde yaklaşık bir buçuk ila iki yıldır kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirten Kayserili, alanın yeni bir organize sanayi veya endüstri bölgesi olarak değerlendirilmesi amacıyla gerekli hazırlıkların sürdüğünü dile getirdi.

Proje hakkında Kaymakamlık, Valilik ve ilgili bakanlıklara bilgilendirmelerde bulunduklarını kaydeden Başkan Kayserili, devlet yetkililerinin söz konusu alanın endüstri bölgesi yerine Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nin ilave genişleme alanı olarak planlanmasının süreci daha hızlı ilerletebileceği yönünde değerlendirmelerde bulunduğunu aktardı.

Bu doğrultuda Akhisar Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ve projeyi hazırlayan şehir plancılarıyla toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Kayserili, hazırlanan projenin yalnızca sanayi alanlarından oluşmadığını vurguladı. Projede çalışanlar ve vatandaşlar için sosyal yaşam alanları, piknik alanları ile Karahöyük Dağı eteklerinde oluşturulması planlanan seyir tepesi gibi sosyal donatı alanlarının da yer aldığını belirtti.

Başkan Kayserili, projenin hayata geçirilmesi için Kaymakamlık, Manisa Valiliği, ilgili bakanlıklar, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ve Manisa milletvekilleriyle koordineli şekilde çalışmaların sürdürüleceğini ifade ederek, yeni organize sanayi alanının Akhisar'ın sanayi, yatırım ve istihdam geleceği açısından stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.