KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

O, İki Çocuk Annesi ve Üniversiteli

O, İki Çocuk Annesi ve Üniversiteli

14 Haziran 2012 Saat: 15:10
O, İki Çocuk Annesi ve Üniversiteli
O, İki Çocuk Annesi ve Üniversiteli
DAYIOĞLU KASABI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 4/C statüsü kapsamında büro elemanı olarak çalışan Feriha Duran, yaptığı açıklamada, 2 yıl önce kayıt yaptırdığı Celal Bayar Üniversitesi Saruhanlı Meslek Yüksekokulundan bu yıl mezun olduğunu belirtti.


Manisa’daki İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi’nden 1985 yılında mezun olduktan sonra evlendiğini, 1991 yılında da ilçedeki Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü’nde çalışmaya başladığını ifade eden Duran, kendisini 43 yaşından sonra okumaya sürükleyen hikayeyi şöyle anlattı; “Tekel’in özelleşme sürecine girdiği 2006 yılında kadın çalışanları 4/C statüsü kapsamında çeşitli kamu kurumlarına dağıttılar. Beni de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiler. Burada büro elemanı olarak görev yapmaya başladım. İşyerimdeki Müdürler, Şefler ve diğer çalışan arkadaşlarımın hepsinin Üniversite mezunu olması beni etkiledi. Ben de kendi kendime “neden olmasın” diyerek, yatay geçiş hakkımı kullanıp CBÜ Saruhanlı Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi bölümü gece eğitimine kayıt yaptırdım. İki yıl boyunca gündüz işyerimde çalıştım. Akşamüzeri ev işlerimi yapıp gece okula gittim. Ve en nihayet mezun oldum. Çok mutluyum.”


Okulunu başarıyla tamamladığı için çok mutlu olduğunu, Yüksekokulda çok şey öğrendiğini dile getiren Duran, şöyle devam etti; “Okumanın yaşı yokmuş, gerçekten de öyle. İnsan hayatı boyunca okumalı ve öğrenmeli. Ben, bunca işin arasında, evimin, işimin, eşimin ve çocuklarımın sorumluluğu altında okudum. Güzel şeyler öğrendim. Kendimden 25 – 30 yaş küçük de olsa çok güzel okul arkadaşlıkları kurdum. İstedikten sonra her şey oluyor. Hayatta hiçbir şey için geç kalınmış değil, isteyince oluyor.”Diye konuştu.

----------------------------------------

-----------------------------------------


Resim: Manisa Haberleri

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız