KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Öğrenciler, Kağıttan Ağaç Yapalım Projesi ni sevdiler.

Kayalıoğlu Belediyesi ve Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İlköğretim Okulu tarafından gerçekleştirilen proje ile öğrenciler atık kağıtları değerlendirdi.

4 Mayıs 2011 Saat: 17:08
Öğrenciler, Kağıttan Ağaç Yapalım Projesi ni sevdiler.
Öğrenciler, Kağıttan Ağaç Yapalım Projesi ni sevdiler.
DAYIOĞLU KASABI

 

Kayalıoğlu Belediye Başkanlığı ile Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İlköğretim Okulu’nun ortaklaşa düzenlediği “Kağıttan Ağaç Yapalım Projesi” sona erdi. Kağıttan Ağaç Yapalım projesi’ndeki asıl amaç ise Öğrencilere ve Öğrenci Velilerine Çevre Bilincini aşılamak, çevreyi korumak ve doğal kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamak olduğu bildirildi. Derslerde ise öğretmenler tarafından öğrencilere geri dönüştürülebilir maddelerin değerlendirilerek Ülke ekonomisine katkı sağlayabilecekleri anlatılarak projenin önemi kavratıldı.

Kayalıoğlu tarafından hazırlanan afişler aracılığı ve yapılan anonslar ile Kasaba halkınında projeye destek vermesi sağlandı. Projenin başladığı gün itibari ile Belediye’nin almış olduğu ve en çok atık kağıt toplayan üç öğrenciye verilecek olan bisikletlere sahip olmak isteyen öğrenciler, hem projenin önemini kavradılar hem de birbirleri ile rekabet içerisinde bulundular.

Uygulamada; İlköğretim öğrencilerine ve öğrenciler vasıtasıyla onların velilerine, çevre bilincini aşılamak, geri kazanılabilir atıkların değerlendirilmesi çalışmalarına katkıda bulunarak çevrenin korunması ve doğal kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamanın amaçlandığı belirtildi.

Projenin başladığı tarihten itibaren Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İlköğretim Okulu öğretmenleri öğrencilere derslerde geri dönüştürülebilir malzemeleri tekrar üretime kazandırma alışkanlığı edindirme yoluyla ülke ekonomisine katkıda bulunacaklarını anlatarak projenin önemini kavrattılar. Kayalıoğlu Belediyesi de hazırladığı afişleri dağıtarak ve projenin önemini anons ederek tüm Kayalıoğlu halkının bu projeye destek vermesini sağladı.

Dereceye giren öğrencileri, Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz açıkladı. En Güzel ve En Büyk yatırımın İnsan’a yapılan yatırım olduğunu belirten Gökfiliz, yakın çevreden başlayıp olumlu örnekleri arttırmak için uğraş gösterildiğini aynı zamanda da örnek davranışların sayısını arttırarak daha çağdaş daha güzel bir çevre için gayret sarfedildiğini vurguladı. Dereceye giren öğrencilere kazandıkları ödüller Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Türkoğlu ve Okul Müdürü Erdem Kuleli tarafından verildi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız