KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

ÖVDER Dernek Binasını Açtı

ÖVDER Dernek Binasını Açtı

18 Şubat 2013 Saat: 20:54
ÖVDER Dernek Binasını Açtı
ÖVDER Dernek Binasını Açtı
DAYIOĞLU KASABI

Kısa süre önce kuruluşunu tamamlayan Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği Akhisar Şubesi dernek binasını açarak faaliyete başladı. ÖVDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çelik, “ÖVDER, üyelerin çıkarlarına aykırı yasa, yönetmelik, tüzük ve uygulamalara karşı bilgilendirilmeleri, bu olumsuz durumların yasal yollarla engellenmesi, bu konuda demokratik hakların kullanılması çalışmalarını yürütür” dilerek amaçlarını açıkladı.

Kısa adı ÖVDER olan Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği Akhisar Şubesi dernek binasını açarak faaliyete başladı. Açılışta konuşan ÖVDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çelik, derneğin amaçlarını gerçekleştirmek için demokratik, laik ve sosyal devlet ilkeleri çerçevesinde hukukun üstünlüğüne inanarak Anayasa, yasa, mevzuata ve Türkiye Cumhuriyeti de taraf olduğu uluslararası sözleşmelere uygun hareket ettiğini belirtti.

Çelik, “ÖVDER kendi işleyişinde demokratik merkeziyetçilik esaslarına göre çalışır. Eğitimin genci, ırkçı, söven, asimilasyonca, cins ayrımcı içeriğinden kurtulması doğrultusunda İnceleme, araştırma çalışmalarının gerçekleştirilmesi için, kurum, kuruluş ve kişilerle ilişkilere girer, gerekirse işbirliği yapar, öneriler hazırlar. Eğitim programlarının hazırlanmasından, denetlenmesine kadar katılımcı ve etkili olmanın Şartların! Oluşturmaya çalışır. Üyelerinin, birlik ve dayanışmasını güçlendirmek, gelir sağlamak için sosyal, kültürel, sanatsal, eğitsel, toplantılar, şenlikler, okul, salon ve açık hava toplantıları, basın açıklamaları vb. etkinlikler düzenler. Üyelerin çıkarlarına aykırı yasa, yönetmelik, tüzük ve uygulamalara karşı bilgilendirilmeleri, bu olumsuz durumların yasal yollarla engellenmesi, bu konuda demokratik hakların kullanılması çalışmalarını yürütür. Okuma yazma bilmeyenleri veya başka alanlarda kendini geliştirmek isteyen üyeler için etkinliklerde bulunur. Dinlenme, spor. Eğitim ve kültür tesisleri, etüt yerleri, kütüphaneler ve yayın kuruluşları kurar ve işletir.  Fakir fakat başarılı öğrencilere burslar saylamaya, yurt ihtiyacı olan öğrencilerin bu ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik etkinlikler sürdürür. İşte tüm bu saydığımız nedenlerden dolayı tüm öğrenci velilerini derneğimize üye olmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız