KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Proje Hız Kazanıyor !

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz önderliğinde uygulamaya konulan “251 Bin Dev Öğrenci” projesinin Akhisar ayağında çalışmalar başladı.

30 Kasım 2011 Saat: 15:02
Proje Hız Kazanıyor !
Proje Hız Kazanıyor !
DAYIOĞLU KASABI


 

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz önderliğinde uygulamaya konulan “251 Bin Dev Öğrenci” projesinin Akhisar ayağında çalışmalar başladı. Proje sorumlusu öğretmen ve öğrenciler ilk desteklerini kurumlardan almak için Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti.

 

Projenin Akhisar ayağından sorumlu Öğretmenler Meltem Mutlu, Murat Metin, Dursun Memiş, Ceyhun Fidan ve Musa Ertürk ile öğrenciler Zeliha Nur Yıldırım, Meltem Gürdük, Berkay Topatan, Kemal Gönlüşen ilk olarak Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret ederek destek istedi.

 

Adını Manisa genelindeki öğrenci sayısından alan 251 Bin Dev Öğrenci Projesi Mani Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okulların ortak projesi olarak ortaya çıktı. Gönüllülük esasına dayalı projede öğrenciler, birbirleriyle ve Vali, İl Milli Eğitim Müdürü, Kaymakamlar, Milli Eğitim ve Okul Yöneticileri, Öğretmen ve Velilerle proje arkadaşlığı konsepti için gerçekleştirecekleri faaliyetler ve meydana getirecekleri eserlerle yaşamları boyu gurur duyacakları başarı hikayeleri oluşturmaları hedefleniyor.

 

Projenin başka bir amacı ise gelişmiş ülkelere kıyaslandığında düşük olan okuma alışkanlığının geliştirilmesi olarak belirtildi.

 

Proje sorumlu öğretmenlerinden Musa Ertürk yaptığı açıklamada “projemiz sadece merkezde değil tüm köy ve kasabalarımızdaki çocuklarımıza kadar ulaşacaktır. İlçemizde toplanan paraların hepsi Manisa merkezde toplanacak ve ondan yapılacak oylama sonunda tüm ilçelerin sundukları projeler gerçekleşecektir. Bizim öğrencilerimizin şuanki projeleri bir öğrenci evidir. Proje yapımında ayrıca AR-GE kolumuz olacak ve en büyük danışmanımız olacaktır. Proje şuanda tanıtım reklam aşamasındadır. Bizler bu yola başlarken sizlerle başlamak istedik” dedi.

 

Projeyi ilk olarak Amasya’da öğretmenlik yaparken Vali Daşöz ile birlikte çalışma imkanı bulan Murat Metin yaptığı açıklamada “proje nasıl yapılır, bu projede aktif görev alan öğrencilerin proje bilgilerini ve becerilerini geliştirici bir danışmanlık şekli diye tanımlayabiliriz projeyi. Projemizin içerisinde yerel ve kamusal desteği sağlamak, bu projenin en önemli basamaklarından bir tanesidir. Sizleri ziyaretimizin esas nedenlerinden bir tanesi de kamusal desteği sağlayabilmektir. Projede ne kadar Akhisar olarak belirleyici olursak payımız da o kadar artıyor. Payımızın artması da Akhisar’da projemizin çok sağlıklı işlemesi demektir. Benim Manisa ilinde takip ettiğim kadarıyla bu konuda Kırkağaç çok iyi bir yol takip ediyor. Bizlerin adımları ise çok ağır işliyor, süreci hızlandırma adına ilk olarak kamusal ziyaretleri ele aldık. Aslında zamanımız çok az, bizim sizden talep edeceğimiz desteklerin içinde öğrencilerimizin de belirttiği gibi, öğrencilerimizin devamlı toplanabileceği ve kullanabileceği küçük de olsa kendimize ait bir yer istiyoruz.

 

İkinci olarak ise Kütahya’da uygulanan Belediye Konutları projesinde öğrencileri çeşitli alanlarda çalıştırabilmek için onlara uygun bir yer tahsisi, tabiki bu da şartlar doğrultusunda gerçekleşiyor. Bu zaten projenin en önemli basamaklarından bir tanesini oluşturmaktadır. Hatta bunun yanında ana basamak da diyebiliriz. Mesela çocuklara küçük kurslar açacağız, bunlar ayrıca İş-Kur desteği ile verilecektir. Fakat temelde ve tabanda belediyenin desteği gerekmektedir. Mesela belediye bizlere bu mekanı sağladığı zaman İş-kur ile küçük projelerle projelendirip faaliyete geçireceğiz. Proje zaten bir nevi eğitim projesi olarak da adlandırabiliriz” dedi.

 

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “çocuklarımız proje kapsamında ciddi bir format üzerinden çalışmaları gerekmektedir. Yani el yordamı ile yapılan bir iş değil de bunu bir kurumsal şemasını oluşturup, öğrencilerin görev dağılımlarından başlayarak yapılabilir. Bu konunun uzmanlarından danışmanlık hizmetleri de alınabilir. Bu projenin bir yol haritası olursa, iş verimini arttırabiliriz, enerji kayıplarını da en aza düşürürüz. Önemli olan nokta proje kapsamında yapacakları işleri tespit ederken izlenecek yolları nasıl bulacaklarıdır. Akhisar Belediyesinden örnek vermek gerekirse, biz belediye olarak bir imar planı revizyonu yapacağız. Bu imar planı revizyonu yaparken, oluşturulan ekip anket yapıyor, ihtiyaçlar nelerdir, kurumlar ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Sizler de bu proje kapsamında mutlaka bir disiplinin olması gerekmektedir. Projeler somutlaştıkça da biz size her konuda yardımcı ve paydaş oluruz. Proje grubu arkadaşlarımız müsait olduğu sürece meclis salonumuzda çalışabilirsiniz” dedi.

 

Projenin Akhisar ayağındaki sorumlu öğretmen ve öğrenciler daha sonra Bank Asya 1. Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Yüksel’i ziyaret ederek Akhisar’da yapılacak karşılaşmalarda tanıtım amacı ile yardım istedi.

-----

-----

















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız