KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Yaşam

Saruhanlının Köyleri Kadar Olamadık!

Manisa basınında yer alan, ‘SARUHANLI KÖYLERİ MOBESE İLE İZLENİYOR ‘ başlıklı haberleri gördüğümüzde, Saruhanlı’nın köyleri kadar olamadık diyoruz.

17 Haziran 2012 Saat: 10:56
Saruhanlının Köyleri Kadar Olamadık!
Saruhanlının Köyleri Kadar Olamadık!
DAYIOĞLU KASABI

Uzun zamandır çalışmayan Akhisar merkezde ki MOBESE kameralarının akıbeti ise henüz belli değil. Metronom Haber Ajansı (MHA) olarak, yetkililerin bu konu hakkında duyarlı olmalarını ve şehrimizdeki mobeselerin faaliyete geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Vatandaş çıkan olayların Mobeselerin varlığı ile asgari seviyeye düşebileceğini ifade ederek, soruyoruz NE ZAMAN faaliyete geçecek bu Mobesa Kameraları?

 

BASINDA YER ALAN SARUHANLI HABERİ ise şöyle;

 

Manisa'nın Saruhanlı ilçesi Jandarma Komutanlığı tarafından belde ve köylere kurulan MOBESE kameralarının izleme merkezi, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün de katıldığı törenle açıldı. Saruhanlı Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve belde belediye başkanları ile köy muhtarlıkları arasında "Belde-Köy İzleme Sistemi Projesi" (Bel- Köy- İzsis) protokolü imzalandı. İlk aşamada 5 belde ve 5 köyde hizmete giren MOBESE kameralarının izleme merkezi açıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen protokol ve açılış törenine Manisa Valisi Daşöz’ün yanı sıra, Manisa Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Vural Erol, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, daire amirleri ve köy muhtarları katıldı. İlçe Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir törende yaptığı konuşmada, "Jandarma Komutanlığı son 5 yılın verilerine göre Saruhanlı ilçesi, kişilere karşı işlenen suçlarda 2. sırada, mala karşı işlenen suçlarda ise 8. sırada yer almaktadır." dedi.


Artan nüfus ile dışarıdan aldığı göç sebebiyle bölgede olması muhtemel güvenlik zafiyetlerin önüne geçmek ve meydana gelen olaylara zamanında müdahale ederek, suçların önlenmesi ve faillerin yakalanması maksadıyla Saruhanlı belde ve köylerinde internet tabanlı, güvenlik amaçlı izleme ve kayıt sistemi projesini geliştirdiklerini belirten Komutan Pekdemir, “Saruhanlı merkez, kasaba belediye başkanlarımız ve köy muhtarlarımızla işbirliği içerisinde uygulamaya geçtiklerini, şuan itibariyle projenin fiilen 5 belde ve 5 köyde hizmete girdi.
Kaymakam Kadir Sertel Otcu ise, "Belde ve köylerimizi içine alacak şekilde jandarmanın sorumluluk sahası içerisinde bir izleme sistemi, kamera sistemi, kayıt sistemi kurulabileceğini düşündük ve değerlendirdik. Bu amaçla gerekli çalışmalar yapılarak belde belediye başkanlarıyla görüşüldü, köy muhtarlarımızla görüşüldü ve bu şekilde proje hazırlandı." dedi.
Manisa Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Vural Erol da, emniyet ve asayişe katkı sağlayacaklarına inandıkları projenin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bizler jandarma olarak bu mesleğe girerken halkın, vatandaşımızın malını, canını ve ırzını korumaya ant içerek girdiklerini, hatta bu uğurda canımızı vermeyi ant içerek göreve başladık." diye konuştu.


Projenin Saruhanlı belde ve köylerinde suç ve suçluyla mücadelede çok büyük katkıları olacağını inandığını belirten Vali Daşöz, “Bir kere böyle bir sistemin kurulmuş olması başta caydırıcı bir etki yapacaktır. İnsanlar daha suç işlemeden, suç işlemeyi aklından bile geçirmeyecektir. İkincisi de suç işlendikten sonra bile güvenlik güçlerimizin müdahalesini hızlandıracak ve suçluyla daha etkin bir mücadele imkanı getirecek. Bu vesileyle emeği geçen başta Kaymakamı'mıza, ilçe jandarma komutanımıza, belediye başkanlarımıza ve köy muhtarlarımıza projeye katkıları için teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından protokol imzalanarak, açılış kurdelesi kesildi. Vali Daşöz ve beraberindekiler jandarmanın köylerde kurduğu MOBESE kamelarının izleme merkezine geçerek burada canlı olarak köy ve beldeleri izledi.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız