KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Yaşam

Selendi | 6 ÇOCUK, 44 TORUN, 82 DE TORUNUNUN TORUNUNA SAHİP

6 ÇOCUK, 44 TORUN, 82 DE TORUNUNUN TORUNUNA SAHİP

4 Ocak 2013 Saat: 14:31
Selendi | 6 ÇOCUK, 44 TORUN, 82 DE TORUNUNUN TORUNUNA SAHİP
Selendi | 6 ÇOCUK, 44 TORUN, 82 DE TORUNUNUN TORUNUNA SAHİP
DAYIOĞLU KASABI

Manisa’nın Selendi İlçesi’nde yaşayan 113 yaşındaki Fadime Akyıldız, sağlığı ve çalışkanlığı ile herkese parmak ısırtıyor. 6 çocuk, 44 torun, 82 torununun torununa sahip asırlık çınar, maaşı olmamasına rağmen "Yetim hakkı yerim" düşüncesiyle devletten de hiç bir yardım almıyor.

Büyükbaş hayvanlarını yemleyen, odun kıran, dikiş diken, iğneye ipliği bile kendi geçiren 113 yaşındaki Fadime Akyıldız, bu yaşına kadar doktor yüzü görmediğini belirtiyor. Babasını Çanakkale Savaşı'nda kaybettiğini, 1973 yılında kutsal topraklara giderek hacı olan eşi Abdurrahman Akyıldız'ın da 1987 yılında vefat ettiğini söyleyen Fadime Akyıldız, söylediği manilerle de herkesi kendine hayran bırakıyor. Kurtuluş savaşı yıllarını ise unutamadığını dile getiren Fadime nine, "O zaman düşmanlar geldiğinde ben küçüktüm. Bizim ineklerimizi sağıp, sütünü alıp götürürlerdi. Erkek hayvanlarımızı da kesip etini alırlardı. Rahmetli eşim Abdurrahman, Kemal Atatürk'e muhafızlık yaptı. Babam Çavuş Ahmet de Çanakkale Harbi'nde şehit düştüğü için gelemedi, ben yüzünü bile hatırlayamıyorum" diye konuştu.
HİÇ DOKTORA GİTMEMİŞ
Hala ayaklarının üzerinde durabildiğini kaydeden Akyıldız, "Ben kendi işimi kendim yapıyorum, kimseye muhtaç değilim, ellerim bile titremiyor. İğne deliğinden ipliği kendim geçiriyorum, odunları kendim parçalayıp, kendim taşıyorum. Devletten hiçbir yardım almadım, bana evlatlarım bakıyor. 'Yetim hakkı yemem' diyerek bugünlere sağlıklı gelmeyi başardım. Hiçbir yerim de ağrımıyor, çok şükür sağlığım iyi. Bugüne kadar hiç doktora gitmedim" şeklinde konutu.
Sağlıklı yaşamamanın sırrını da açıklayan Akyıldız, "Ben hep süt ve yoğurt yedim, Kendi ineklerimizden sağdığımız sütten yapılan ayrandan içtim. En sevdiğim şey yoğurt. Bu zamana kadar sağlıklı yaşadıysam, bunu bir çalışmaya, bir de bol bol yoğurt yemeğe borçluyum" dedi.
Fadime Akyıldız’ın oğlu Mustafa Akyıldız ise, annesinin hiç kendilerine yük olmadığını, kendi işlerini kendisinin yaptığını, sağlığı için dua ettiklerini söyledi.


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız