KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Su Ürünleri Avlanma Yasağı Bildirisi!

Su Ürünleri Avlanma Yasağı Bildirisi!

7 Mart 2012 Saat: 11:35
Su Ürünleri Avlanma Yasağı Bildirisi!
Su Ürünleri Avlanma Yasağı Bildirisi!
DAYIOĞLU KASABI


 

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek yaptığı yazılı açıklamada Manisa ili ve ilçelerinde bulunan baraj, göl, göletler ile tüm nehir ve akarsularda su ürünleri avlanma yasağının başladığını duyurdu. Su ürünleri avlanma yasağı dönemindeyasağa uymayan vatandaşlar hakkında idari para cezası uygulandığını belirten Şenyürek bölgemiz için sosyal ve ekonomik yönden fayda sağlayan su ürünleri varlığımızın korunması ve geliştirilmesi için vatandaşlarımızın avlanma yasağına uymalarını istedi.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2008/48 sayılı tebliğ hükümleri çerçevesinde;



Gölmarmara Gölü, Demirköprü Barajı, Soma Sevişler Barajı, Sarıgöl-Alaşehir Afşar Barajı ve diğer göletler ile tüm nehir ve akarsularda her türlü avlanma aracıyla, 01.03.2012 ile 01.06.2012 tarihleri arasında her türlü su ürünleri avcılığı yasaklanmıştır. Sazangillerin avcılığının yasak olduğu dönemlerde Yayın balığı avcılığı da yasaktır.



Tüm iç sularda 15 Mart - 30 Nisan tarihleri arasında her türlü avlanma vasıtası ile sudak ve tatlı su levreği avcılığı da yasaktır. Manisa ilinde resmi olarak Sudak balığının var olduğu bilinen Demirköprü barajında Sudak Balığı 01.03.2012 tarihinden 15.03.2012 tarihine kadar sadece pareketa ile avlanması serbesttir.



Avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır. Yasak başlamadan önce avlanan, satışa sunulacak ürünler ile işleme, değerlendirme ve muhafaza tesislerine konan ürünler için, yasağınbaşlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde ürünün ya da tesisin bulunduğu yerdeki il müdürlüğüne başvuru yapılarak stok tespiti yaptırılması zorunludur. Stok tespiti yaptırılan su ürünleri, il müdürlüğünden izin alınmadan kullanılamaz, satılamaz, nakledilemez ve ihraç edilemez.



Yasak olmayan yer ve zamanlarda istihsal edilen su ürünlerinin yasak yerlere nakledilebilmesi için, avlanmanın yapıldığı yerin il/ilçe müdürlüğünden Nakil Belgesi ve Dezenfeksiyon Belgesi alınması ve istenildiğinde ilgililere gösterilmesi zorunludur.



Nakil Belgesi alınarak yasak yerlere sevk edilen su ürünlerinin satışı için, satışın yapılacağı yerin il müdürlüğünden ayrıca izin alınması zorunludur. Çok zorunlu hallerde il müdürlükleri bu yetkilerini ilçe müdürlüklerine kullandırabilirler. Bir ürün birden fazla yere Dağıtım/Satış Belgesi ile gerçekleştirilir.



Yetiştiricilik yoluyla elde edilen su ürünlerinin nakli ve satışı, boy, zaman ve yer yasaklarına tabi değildir.

-----

-----


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız