KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Yaşam

Trafik Kazalarındaki Korkunç Bilanço..!

Trafik Kazalarındaki Korkunç Bilanço..!

7 Mayıs 2012 Saat: 16:31
Trafik Kazalarındaki Korkunç Bilanço..!
Trafik Kazalarındaki Korkunç Bilanço..!
DAYIOĞLU KASABI


Manisa’da Son 5 Yılda gerçekleşen trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlar, yaralı ve maddi hasarlı kazaların bilançosu korkunç çıktı.

7 – 13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolları Trafik güvenliği haftası etkinlikleri çerçevesinde, düzenlenen törende konuşan Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin Manisa’da son 5 yılda meydana gelen kazaların ve bu kazalarda hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşların sayısının çokluğuna dikkat çekti.

 

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Kültür Sitesi Lale salonunda düzenlenen törende, ilköğretim öğrencileri arasında şiir, yerel basın arasında fotoğraf ve il müftülüğü tarafından organize edilen 'Trafik' konulu hutbe yarışmalarında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Törende ayrıca, yılın polisi, yılın jandarması ve yılın ticari araç şoförüne de birer plaket verildi. Törende konuşan Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, 2007-2012 yılları arasında meydana gelen trafik kazalarında 14 bin 723 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 822 bin 320 vatandaşın ise yaralandığı bilgisini verdi. Çetin bu yıllar arasında 1 milyon 488 bin 912 maddi hasarlı kazanın meydana geldiğini kaydetti.

 

Manisa'da 2011 yılında bin 814 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiğini belirten Çetin, trafik kazalarında 80 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 4 bin 522 vatandaşın ise yaralandığını ifade etti.

 

Çetin Şöyle konuştu: ''Kazaları en aza indirmek için öncelikle eğitim gerekiyor. Unutmayalım ki; Eğitim sadece bilmek değil, aynı zamanda uygulayabilme yeteneğidir. Günümüzün en önemli sorunu araç trafiğidir. Bu yoğunlukta oluşan kazalarda da yine insan faktörü etkilidir. İlimizde de daha etkin ve verimli denetimler yaparak kazaların en aza indiği güverli bir trafik ortamı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hafta etkinlikleri kapsamında ilimizde trafik bilincinin artırılmasına yönelik faaliyetlerde bulunacağız. Önceliğimiz bu bilincin çocuklarımızda oluşmasıdır.'' Diye konuştu.

------

------

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız