KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Yırcalı Anaokulu Ek Binası Törenle Açıldı

Akhisar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlamlı atmosferinde, eğitim alanında yeni bir döneme adım attı.

23 Nisan 2024 Saat: 18:41
Yırcalı Anaokulu Ek Binası Törenle Açıldı
Yırcalı Anaokulu Ek Binası Törenle Açıldı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Yırcalı Anaokulu Ek Binası Törenle Açıldı
Metronom Haber Ajansı - MHA

Akhisar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlamlı atmosferinde, eğitim alanında yeni bir döneme adım attı. Yırcalı Anaokulu, hayırsever bir iş insanın destekleriyle kazandırılan çok amaçlı salonun açılışı, şehrin eğitim ve kültür hayatına yeni bir ivme kazandırmak üzere yapıldı.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bu yıl içinde UNICEF’in desteği ve hayırsever iş insanlarımızın katkıları ile okulumuza eklenen 4 derslikle birlikte, toplamda 10 dersliğimizin varlığı ile eğitim kalitemizi AB standartlarına yükseltmiş bulunmaktayız. Eğitim, bir milletin en değerli varlığıdır ve bu konuda atılan her adım, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır” ifadelerini kullanarak, eğitimin önemine vurgu yaptı.

Açılış konuşmasında söz alan Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, “Yırcalı Anaokulumuza ek olarak hayırsever bir firmamız tarafından yaptırılan çok amaçlı salonun açılış törenine hoş geldiniz…

2011 yılında, hayırseverimiz Sayın Ahmet Rona Yırcalı tarafından yaptırılmış olan Yırcalı Anaokulumuz, Atatürk ve Reşatbey Mahallemizin ihtiyacı olan 36-72 aylık çocukların okul öncesi eğitimine katkı sağlayarak o günden bu güne her çocuk özeldir felsefesi ile okul öncesi eğitimi üst seviyelere taşımaktadır.

Bu yıl içerisinde UNICEF tarafından yaptırılan ve okulumuza kazandırılan 4 derslikle birlikte okulumuzda toplam 10 dersliğimiz yer almaktadır. Dersliklerimiz yakın zamanda güncellenen okul öncesi eğitim programına göre düzenlenerek, AB standartlarına ulaşmış bir şekilde eğitim öğretime devam etmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalet terk eder.” Sözü bizlere eğitimin milletler için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır.

Bugün tamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, açılışını yaptığımız çok amaçlı salon geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, eğitimi için çok önemli olduğunu ve bu güzel köprü dallarımızın eğitimine büyük katkı sunacağını belirtmek isterim. Hayırseverlerimizin eğitim alanına ilgi duyması, yatırım yapması çocuklarımız, toplumumuz için çok önemli. Sadece maddi katkı sunmak, fiziki bir mekan temin etmek olarak bakmıyoruz. Aynı zamanda toplumla kucaklaşma vesilesi ve toplumla bir sevgi bağı oluşturma meselesi olarak görüyoruz. Ayrıca bizler iman etmiş insanlar olarak, kalıcı eser bırakanların amel defterinin kapanmayacağını da biliriz.

3 milyon TL harcanarak hayırseverimiz tarafından yapılan çok amaçlı salonumuzun, 100 bin dolar harcanarak UNICEF tarafından okulumuza kazandırılan 4 dersliğimizin ve okul aile birliğimizin 250 bin TL değerindeki okul donatılarının okulumuza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, başta hayırseverimiz olmak üzere bizlere destek olan tüm paydaşlarımıza değerli katkıları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Akhisar Kaymakamı Murat Kütük ise yaptığı açıklamada, “Bugün 23 Nisan bu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kuruluşunun kilometre taşlarından birisi. Bu arada Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak yeni kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de yönetim şeklinin ne olacağını işareti o zaman vermişti. Egemenliğin bir zümreden, bir sınıftan bir aileden alıp bu uğurda yola çıktığı güvendiği Türk milletine emanet edeceğini göstermiştir. 23 Nisan günü Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğimizi kurtaracak olan geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza armağan etmiştir. Hem bu okulumuzun yapımını üstlenen değerli hayırsever ailemize hem de buraya katkı sunan bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ek binasına katkıda bulunan ve bunun dışında eğitim öğretim hizmetlerine her yerde katkı sunan bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Eğer biz bir noktaya geleceksek eğitim sayesinde geleceğiz” dedi.

Ardından minik öğrencilerin gösterisinde renkli görüntülere sahnelendi. Açılış kurdelesinin kesilmesi ardından sınıflar gezildi.



































































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız