KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
ÖZKAYMAK PAZAR
Mestanoğlu
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar aktel
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU

Siyaset

Özgür Özel'in Yeni Parti Süreci Gündemde: İsim ve Logo Henüz Resmiyet Kazanmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in yeni bir siyasi parti kuracağı yönündeki açıklamalar, siyaset gündemindeki yerini koruyor. Parti ismi, logosu, sloganı ve kuruluş sürecine ilişkin ayrıntılar kamuoyunda merak edilirken, resmi

24 Temmuz 2026 Saat: 13:38
Özgür Özelin Yeni Parti Süreci Gündemde: İsim ve Logo Henüz Resmiyet Kazanmadı
Özgür Özel'in Yeni Parti Süreci Gündemde: İsim ve Logo Henüz Resmiyet Kazanmadı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Özgür Özel'in Yeni Parti Süreci Gündemde: İsim ve Logo Henüz Resmiyet Kazanmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in yeni bir siyasi parti kuracağı yönündeki açıklamalar, siyaset gündemindeki yerini koruyor. Parti ismi, logosu, sloganı ve kuruluş sürecine ilişkin ayrıntılar kamuoyunda merak edilirken, resmi başvurunun henüz yapılmadığı ve birçok bilginin doğrulanmayı beklediği belirtiliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada yeni bir siyasi oluşum için hazırlıkların başladığını açıklayan Özgür Özel, partinin resmi adının henüz kesinleşmediğini ifade etti. Daha önce yaptığı değerlendirmelerde isim ve logo çalışmalarının sürdüğünü belirten Özel, kuruluş tamamlanıncaya kadar oluşumdan "Yeni Parti" olarak söz edilebileceğini dile getirdi.

Slogan Kamuoyuna Yansıdı

Siyasi kulislerde yer alan bilgilere göre yeni oluşumun sloganının "AKP'nin kara düzenini değiştireceğiz" olarak belirlendiği öne sürüldü. Sloganın, Özgür Özel'e yakın isimlerin gerçekleştirdiği toplantının ardından kamuoyuna yansıdığı ifade edilirken, konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Gözler Kuruluş Sürecinde

Yeni partinin kuruluş sürecinde en çok merak edilen başlıklar arasında CHP ile ilişkilerin nasıl şekilleneceği, hangi milletvekillerinin yeni oluşuma katılacağı ve resmi kuruluş başvurusunun ne zaman yapılacağı yer alıyor.

Edinilen bilgilere göre, Özgür Özel'in yeni parti hazırlıklarına ilişkin toplantısını 80'in üzerinde milletvekili takip etti. Ancak kamuoyunda dile getirilen "90 milletvekili kesin olarak ayrıldı" iddiasının şu ana kadar resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadığı belirtiliyor.

Sosyal Medyadaki Logo İddiaları Doğrulanmadı

Öte yandan sosyal medya platformlarında kırmızı zemin üzerine "YENİ Parti" ve "Özgür Özel" ifadelerinin yer aldığı çeşitli görseller paylaşılmaya başlandı. Ancak bu görsellerin yeni partinin resmi logosu ya da Özgür Özel'in doğrulanmış hesaplarında kullanılan resmi görseller olduğuna ilişkin güvenilir bir açıklama bulunmuyor.

Özgür Özel'in daha önce yaptığı açıklamalarda parti ismi konusunda genel bir uzlaşının sağlandığını, ancak logo çalışmalarının devam ettiğini ifade ettiği belirtilirken, sosyal medyada dolaşan görsellerin resmi duyuru yapılıncaya kadar kesinleşmiş logo olarak değerlendirilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Yeni partinin adı, logosu, kurucular kurulu ve kuruluş dilekçesine ilişkin ayrıntıların, resmi başvurunun yapılmasının ardından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.